«City News» вітає черкащан і всіх українців із Днем Соборності

Сьогодні Черкащина, разом із усією Україною відзначає велике національне свято – День соборності України.

У цей холодний січневий день 105 років тому у столиці УНР Києві на Софіївській площі, урочисто зачитали Акт Злуки. Цей документ мав і має надзвичайно велике значення для української нації. Адже ним дві українські держави – Українська Народна Республіка і Західно-Українська Народна Республіка, які у кривавій борні відстоювали незалежність, бачили майбутє у єдиній національній державі, а українці Сходу і Заходу оголосили про своє право і щире бажання жити у одній на всіх незалежній Україні.

Історична цінність події неймовірна. Українці показали всьому Світу, що вони – нація. І що їхньому єднанню не перешкодило навіть те, що сотні років українські території були підвладні чужим державам. І ті кордони, що їх розділяли фізично, навіть упродовж віків не змогли зруйнувати духовну єдність українців і їх прагнення жити у власній незалежній державі.

І сьогодні, коли наш одвічний ворог – північний сусід, вже вкотре, як і сто, і двісті і триста років тому, знову намагається втопити у крові нашу незалежну державу, відібрати нашу свободу, руйнуючи наші мирні села і міста, вбиваючи українських військових і цивільних, не щадячи ні старих, ні малих, громадянам України варто усвідомити, що наше життя і процвітання можливе лише під стягом незалежної, вільної, демократичної, правової, сильної і авторитетної на міжнародному рівні України.

Редакція «City News» щиро вітає Черкаси, Черкащину, Україну, Збройні Сили України і всю українську націю зі святом Єдності і Соборності. Адже лише у єдності наша сила і запорука майбутньої Перемоги! Слава Україні! – Героям Слава!

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *