Їжу, ліки і буржуйки «Вогневій Марії» у Черкасах передали волонтери «Хрещатик-Сіті»

Медичні засоби, буржуйки, і їжу від закордонних благодійників, команда БО «БФ «Хрещатик-Сіті» передала партнерам із благодійного фонду «Вогневої Марії».

Про це журналісту «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Співпрацю із благодійним фондом «Вогневої Марії» команда БО «БФ «Хрещатик-Сіті» веде від початку відкритого вторгнення російських військ в Україну. З тих часів ми допомагаємо одні іншим у пошуках саме тієї допомоги, яка була необхідна на момент пошуку, – пояснила Інна Бандура.

В унісон очільниці БО «БФ «Хрещатик-Сіті» говорить і лідер «Вогневої Марії».

– Близько двох років наш Фонд співпрацює із благодійним фондом «Хрещатик-Сіті», який займається дітками. Ми ж організовуємо допомогу військовим та жителям прифронтових зон. Наприклад нещодавно надсилали допомогу жителям прифронтової Дружківки. Це продукти харчування, одяг, а для діток зібрали і передали канцтовари. Діяльність фонду не обмежується лише територією Черкас. Маємо дуже активний осередок на Вінничині. Волонтери того осередку багато працюють у напрямку допомоги військовим, ВПО та жителям прифронтових міст та сіл. Одним із головних напрямків роботи – автомобілі для військових, які ми забираємо на ремонт, а потім, відремонтувавши, відправляємо назад у війська. Почали займатись машинами з літа цього року, і на цей момент вже відремонтували 30 авто. Зараз, окрім всього, шукаємо тепло для хлопців: окопні свічки, буржуйки, газові обігрівачі, грілки, теплий одяг і термоодяг. За час, відколи працюємо, у нас склались стосунки із певними групами військових та військовими частинами. Вони нам кажуть, що їм потрібно, а ми, відповідно, шукаємо і передаємо, – розповіла Марія Гопка.

– Виходить, на ці буржуйки від німецьких волонтерів ви вже маєте замовників? – уточнив журналіст.

– Ми вже знаємо, кому їх передамо, але хлопці ще не знають. Для них це сюрприз, – сказала Марія.

Детально про діяльність благодійного фонду «Вогневої Марії» та його співпрацю із волонтерською командою БО «БФ «Хрещатик-Сіті» журналісти «City News» описали у інтерв’ю з її лідером – Марією Гопко, яке вийшло у світ рік тому під назвою: «Дитячий одяг зі Швеції отримали черкаські волонтери «Хрещатик-Сіті»:

«Благодійного фонду «Вогнева Марія» – це черкаська волонтерська організація, з якою команда «БФ «Хрещатик Сіті» уклала партнерські стосунки ще торік. Знаючи, що наша (йдеться про БО «БФ «Хрещатик-Сіті», – ред.) основна діяльність – це підтримка переселенських родин з де є маленькі дітки, або жінки на крайніх термінах вагітності, волонтери «Вогневої Марії» періодично дають Дитячого центру допомоги ті чи інші потрібні нашим клієнтам речі»….

Власне, відтоді форма співпраці не змінилась. 

Щодо незвичної назви благодійного фонду «Вогневої Марії». То як тоді і інтерв’ю сказала пані Марія, назва фонду з її ім’ям не пов’язана жодним чином.

– Цю назву придумала я. Коли підбирали назву організації, детально вивчала слов’янську міфологію і дізналась про богиню вогню, помічницю Перуна – Вогняну Марію, яка допомагала постраждалим. Запропонувала цю назву, і, хоч Марія і була проти, бо думала, що назва буде асоціюватись із її ім’ям, і її підтримав колектив, – розповіла помічниця пані Марії Ольга Пінішкевич.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *