За рівнем забруднення повітря Черкаси на 15-му місці

Фахівці лабораторії Черкаського обласного центру з гідрометеорології визначили рівень забруднення атмосферного повітря за результатами щоденних досліджень. Упродовж березня було проаналізовано 1 724 проби атмосферного повітря.

Як інформцє Черкаський гідрометцентр, індекс забруднення атмосфери, що був визначений за середніми за місяць концентраціями аміаку, формальдегіду, пилу та оксидів азоту, становив 5,74 та засвідчив підвищений рівень забруднення нижніх шарів атмосфери в Черкасах.

У порівнянні з іншими містами України, за підсумками спостережень у 2023 році, Черкаси за рівнем забруднення посідає 15 місце. У рейтингу міст, на першому місці (високий рівень) м. Дніпро, а найчистішим містом по якості атмосферного повітря є м. Горішні Плавні Полтавської області.

Лабораторія центру впродовж останнього тижневого періоду (1−6 квітня) дослідила 395 проб атмосферного повітря. Перевищення мають: формальдегід – у 1,8–4,0 рази по вулиці Гетьмана Сагайдачного в Дніпровському мікрорайоні; аміак – у 1,2−1,4 раза в цілому по місту; пилові домішки – у 1,1−2,1 раза в цілому по місту. За прогнозом, погодні умови поточного тижня слабо сприятимуть покрашенню якості атмосферного повітря, проте спонукають до тривалого перебування на свіжому повітрі та відпочинку за межами міста. До 11 квітня температурний фон буде знаходитись у нічному діапазоні 8−13°, вдень 21−26°. Із 12 квітня денна температура понизиться до 15−20°, а нічна збережеться.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *