Центральний сквер Черкас прикрасили до Великодня

Симпатичний майданчик фотозон та інсталяцій на Великодню тематику з’явився у центральному сквері Черкас – «Юність».

Про це з місця події повідомив журналіст «City News», який, також, з’ясовував думку черкащан з приводу потрібні чи ні  подібні прикрашання у часи  війни.

Як з’ясувалось, чудові великодні інсталяції з’явились завдяки спільним зусиллям КП «Дирекція парків» та Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради.

Міські комунальники та працівники міськвиконкому ще не встигли завершити роботу, як результати їх праці почали розглядати черкащани.  

Чи потрібно прикрашати місто на свята? – з таким запитанням автор цих рядків звертався до відпочиваючих у сквері.

Пенсіонерка, що забажала залишитись інкогніто:

– Та, не скільки зробили, як буде балачок, що прикрасили. Ну, мені, звичайно подобається, що прикрасили, але можна було це зробити інтенсивніше, і ширше прикрасити все місто.

Меліса, пенсіонерка:

– Цілком в курсі того, що відбувається, бо була сьогодні у художній школі, і знаю, що участь у цьому взяли і ї вихованці. Звичайно потрібно прикрашати місто на свята. Бо коли мирно, чисто і красиво – це завжди добре.

Вікторія (мама з маленькою донечкою):

– Дуже потрібно. Це піднімає настрій, діткам подобається. Діти й так нині дуже багато говорять про війну, тож не хочеться у них забирати щасливе, безтурботне дитинство.

Ніколь (донечка Вікторії):

– Мені дуже подобається!

– Всі прикраси, як тими прикрашені перголи, виготовлені руками вихованців черкаських позашкільних закладів. У нашому місті вже досить давно існує традиція проводити щорічні Великодні фестивалі, і прикрашати сквер «Юність» поробками, представленими на конкурс. Цього року конкурсну програму не проводили, але прикрасити центральний у Черкасах сквер до Великодня прикрасами, створеними учнями позашкільних закладів. Всі роботи по прикрашенню скверу проводили це спільно із КП «Дирекція парків». Фотозони у вигляді візочків із писанками – це якраз ідея «Дирекції парків». Напередодні свят у «Юності» з’явиться нова фотозона, яку нині створюють учні одного з коледжів Черкас, – прокоментувала начальник управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Валентина Шепецька.

Про виконану роботу відзвітувало і КП «Дирекція парків».

– Цього року для звичних вже великих писанок працівники «Дирекції парків» з дерева виготовили спеціальні возики, встановивши їх на зеленому газоні, так що розмальовані дитячими руками шедеври заграли зовсім новими барвами. Інсталяцію доповнили розмальованими минулого року гільзами. Нагадаємо, що кожна представлена гільза унікальна, зображені на ній символи несуть світло, тепло, добро та віру в нашу Перемогу У центрі скверу традиційно встановили великоднє дерево, прикрашене маленькими писанками, які розмалювали учні черкаських шкіл. Великодніми дзвониками та яєчками також прикрасили перголи, тож кожен відвідувач може відчути піднесену атмосферу прийдешнього свята, адже як світло перемагає темряву, так і Україна переможе ворогів, а на нашій землі запанують мир та спокій, – повідомила пресслужба підприємства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *