Тварини вже не реагують на сирени: чи готові в черкаському зоопарку до небезпек

Від початку повномасштабного вторгнення на Черкащині тривоги можуть лунати по кілька разів на день. Про те, як реагують звірі в зоопарку на звук сирен та чи зможуть в Черкасах уберегти життя тварин у випадку ракетного обстрілу, в межах проєкту “Come_On Talk” на “ВиЧЕрпно” розповів директор зоологічного парку Євгеній Ван.

Відтак очільник зоопарку розповідає, що на початку повномасштабного вторгнення він мав деякі побоювання, адже в той час були обстріли області й Черкас також, тому був страх, що може прилетіти й на територію зоологічного парку.

“Хвилювання, звісно, були. Проте наразі працівники й мешканці зоопарку пристосувалися до ситуації, в якій живемо. Звук сирен може лунати по п’ять-сім разів на добу, проте наші тваринки на нього вже ніяк не реагують”, — ділиться Євгеній Ван.

Як черкаський зоопарк готовий евакуювати тварин і чи можливо це взагалі під час ракетних обстрілів?

Варто наголосити, що працівники звіринцю не лише прилаштувалися до умов сьогодення, а й подбали про те, як діяти у випадку екстреної ситуації.

“Ми розуміли, що можуть бути випадки, коли з інших зоопарків, які знаходяться в областях, де відбуваються бойові дії, потрібно буде рятувати життя тварин і забирати їх у безпечні місця. У 2022 році ми розпочали будівництво п’яти великих вольєрів й невелике приміщення для зимового утримання тварин. Ці місця розташовані за відділом, де знаходяться птахи”, — стверджує пан Євгеній.

Нагадаємо, як розповідав раніше директор зоопарку, в перший рік великої війни тварини лякалися звуків сирен та вибухів: вовки починали рити, а ведмеді рити собі “бункер”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *