Майже 240 тисяч га на Черкащині засіяно ярими зерновими

В області триває посівна кампанія. Першими її почали у Звенигородському та Золотоніському районах. Із запланованих 443 тисяч гектарів ранніх зернових на даний час посіяно майже 240 тисяч га. Черкаські аграрії завершили посів ярого ячменю, вівса, гороху та ярої пшениці.

Про це журналістам на брифінгу повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОДА Роман Косенко.

– Посівна кампанія на Черкащині розпочата в оптимальні терміни для центральних регіонів України. Першими про її початок прозвітували аграрії Золотоніського та Звенигородського районів. У 2024 році по всіх категоріях господарств планують посіяти 443 тисячч гектарів ярих зернових та зернобобових культур, що на 18 тисяч гектарів більше ніж торік. Під урожай цього року озимих зернових посіяли нпа площі 179 тисяч гектарів. Умови для їх перезимівлі склались сприятливі, масових втрат посівів не зафіксували. Станоп на 2 травня в області ярими зерновими та зернобобовими культурами засіяли 236 тисяч гектарів, що складає 53 відсотка від плану. На Черкащині вже завершили посів ярого ячменю, вівса, гороху та ярої пшениці, – поінформував Роман Косенко.

З його слів відомо, що нині в області триває посів кукурудзи, якою засіяли більше 180 тисяч га. . Загалом технічними культурами цьогоріч планують засіяти 378 тисяч гектарів, що на шість тисяч гектарів більше ніж у минулому році.

– Найбільший відсоток посівних площ займатимуть кукурудза, соняшник та соя. Водночас триває посів технічних культур. А також триває посадка картоплі та сівба овочевих культур. План їх просіву – 24 тисячі гектарів- зазначив чиновник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *