На День відкритих дверей у пологовому будинку Черкас відкрили кабінет мамографії  (фоторепортаж)    

Кабінет мамографії, облаштований новим устаткуванням відкрили на «День відкритих дверей» в КНП «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини» Черкаської міськради.

Про це з місця події повідомив журналіст «City News».

«День відкритих дверей» провів для майбутніх пацієнток  колектив КНП «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини» Черкаської міськради.

Під час заходу керівництво міста та закладу відповіли на всі запитання гостей.

Найбільше останніх цікавило, чи надають послуги у медзакладі внутрішньопереселеним особам та людям, які не зареєстровані у Черкасах.

– Внутрішньо-переселені особи можуть отримувати послуги у «Центр матері та дитини» у випадку, якщо вони як ВПО офіційно зареєстровані у черкаській громаді. Що стосується громадян, які проживають на території громади, але в силу різних причин зареєстровані у інших громадах, то вони мають право офіційно звернутись із відповідною заявою до влади міста. По кожному такому зверненні, які розглядатимуть індивідуально, обов’язково буде ухвалене рішення, – пояснив міський голова Черкас, який брав участь у відкритті кабінету мамографії.

На завершення «Дня відкритих дверей» представники медзакладу провели екскурсію, показавши пологові зали, лабораторію, нове обладнання та палати для породіль.

Довідка «City News».

КНП «ЧМПБ «Центр матері та дитини» – це заклад  охорони материнства і дитинства, що забезпечує невідкладну кваліфіковану спеціалізовану стаціонарну, амбулаторну медичну допомогу та обслуговує жінок м. Черкаси, області (консультування та лікування з питань гінекологічних проблем, та спостереження вагітності), а на пологи приймає усіх жінок міста та з усіх областей України, незалежно від місця прописки.

Пологовий будинок  є сучасним родопомічним закладом, який оснащений новітнім обладнанням  екстра-класу, що  сприяє наданню медичної допомоги на якісно-високому рівні.Одним з структурних підрозділів пологового будинку є відділення жіночої консультації, з 74000 відвідувань щорічно, при яких виявляється близько 12000 захворювань.

Кількість пологів за останні роки залишається сталою 1230-1250 в рік.
Кількість операцій та об’єм оперативних втручань в гінекологічному відділенні збільшилась за останні три роки – 2021 рік- 1394; 2022 рік – 1418; 2023 рік – 1653.       

КНП «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини» ЧМР  в 2002 році набув та підтримує почесний статус «Лікарня доброзичлива до дитини». Те, що фаховий рівень закладу дійсно високий, засвідчує особлива нагорода – Золота дошка ВОЗ ЮНІСЄФ, а в 2009 році КНП «ЧМПБ» брав участь в проекті USAID JSI «Здоров’я матері та дитини» та має відзнаку “Заклад якісного медичного обслуговування”
На сьогоднішній день в закладі  працює: 79 лікарів, в т.ч. 23 з вищою категорією , 139 працівників середнього медичного персоналу – 139, в т.ч. 106 з вищою категорією.

Черкаський міський пологовий будинок, який був створений в 1964 році,  постійно розвивається.

Заклад забезпечений новітнім медичним обладнанням: аналізаторами в клініко-діагностичній лабораторії, що дає змогу вчасно виявляти різні патології захворювань, 3 УЗД апарати та КТГ експертного класу   в усіх стаціонарних відділеннях закладу, операційні зали оснащенні згідно вимог сучасної  хірургії.  Це дозволяє нам проводити точну діагностику та ефективне лікування.
За останні роки значно покращені комфорт амбулаторних пацієнтів,  умови перебування в стаціонарі. Все це завдяки  турботі    про наш заклад з боку міської ради  та громаді міста.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *