Черкащанин закликав до державного перевороту та називав «постановкою» звірства росіян у Бучі

Тюремні строки за матеріалами СБУ отримали проросійські агітатори, які вихваляли путіна та виправдовували злочини рф у Бучі. Серед колаборантів черкащанин – адміністратор мережі каналів та спільнот у YouTube, Telegram та Facebook, який окрім цього ще й закликав до захоплення державної влади в Україні.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– За матеріалами Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали ще троє прокремлівських інтернет-агітаторів з різних регіонів України. Зловмисники вихваляли путіна та підтримували війну рф проти нашої держави. Також вони героїзували російські окупаційні угруповання та виправдовували їхні воєнні злочини, – розповіли у пресслужбі.

Крім того, пропагандисти популяризували російських гауляйтерів, які поширюють московський режим на тимчасово захопленій частині України.

Для «розгону» деструктивного контенту поплічники агресора створили десятки профілів на відеохостингу YouTube та у соцмережах.

У Черкасах:

тюремний строк отримав адміністратор мережі каналів та спільнот у YouTube, Telegram та Facebook, який закликав до захоплення державної влади в Україні.

Серед іншого, він називав «постановкою» вбивства і катування рашистами людей у Бучі.

На Прикарпатті:

засуджено місцевого жителя, який поширював відео на підтримку путіна та бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнер».

Він брав деструктивний контент на тематичних TikTok-сторінках, а далі перепощував його через власні акаунти в популярних соцмережах.

На Миколаївщині:

засуджено ще одного ворожого агітатора. Ним виявився вчитель інформатики у місцевій школі, який поширював кремлівські наративи з робочого комп’ютеру у навчальному закладі.

На шкільному пристрої він створив власний акаунт в «Однокласниках», з якого закликав до захоплення всієї території України та популяризував гауляйтера Сальдо.

За матеріалами СБУ, суд визнав зловмисників винними за:

ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до захоплення державної влади);

ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України).

Їм призначено максимальний термін ув’язнення за дані злочини у вигляді 5 років тюрми.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора та обласних прокуратур.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *