«Територія, вільна від насильства»: правоохоронці Черкас взяли участь у соціальній акції

Акція відбулася у Черкасах. На ній представили виставку фотопроєкту “(Не)помітні історії” про людей, які пережили полон на тимчасово окупованих територіях. Також показали кінофільм “Поруш тишу” де висвітлена тема надання допомоги постраждалим від насильства, пов’язаного з війною.

Організували захід Черкаський міський центр соціальних служб для студентів професійно-технічних і вищих навчальних закладів за підтримки Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine спільно з @StarLight Doc.

“Зараз наше суспільство переживає складні ситуації, пов’язані з війною, де зріс рівень агресії. Але жорстокість породжує лише жорстокість. Тому кожному з нас надзвичайно важливо не толерувати насильство в різних проявах, а протидіяти йому”, – наголосила заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава.

“Ми маємо кілька ключових цілей: показати широкій аудиторії масштаби трагедії та реальні наслідки війни для окремих родин, викликати у глядачів співчуття до постраждалих від насильства та розуміння ситуації, мотивуючи їх помагати цим людям. Зараз надзвичайно важлива психологічна підтримка людей, бо це є частиною процеу зцілення”, – зазначила директорка Центру Людмила Савранська.

“Приємно, що тут стільки молоді, адже саме вам будувати наше майбутнє, суспільство без насильства. Звертайтеся до поліції та відповідних служб. Не бійтеся і не мовчіть,” – сказала старший інспектор протидії домашньому насильству Катерина Кравченко.

Кінострічку “Поруш тишу” створено за підтримки урядів Канади, Великобританії, Бюро гуманітарної допомоги USAID та Гуманітарного фонду для України (UHF).

Нагадаємо: у випадку насильства звертатися:

102 – поліція;

15-47 – урядова цілодобова безкоштовна “Гаряча лінія”;

0 800 500 335 – національна “Гаряча лінія” запобігання домашньому насильству;

050 527 44 36 – мобільна бригада черкаського міського Центру соціальних служб

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *