Бійцівський собака пошматував 5-річну дитину на Черкащині

На Катеринопільщині «бійцівський» собака напав на 5-річну дитину й переламав їй плечову кістку. Трагедія сталась в селі Новоселиця 4 червня приблизно о 17-ій вечора. Поки мати поралась в будинку, її молодший син бавився на вулиці. Вибігла, коли той почав кричати.

«Мати з дітьми саме повернулися з прогулянки додому, – розповідає начальник сектору ювенальної превенції Звенигородського райвідділу поліції Тетяна Савонік. – Її син залишився на вулиці гратися. Раптом до них у двір забігають 2 собаки породи стафф-тер’єр. Одна більша, інша трохи менша. Нападають на цього хлопчика. Мати вибігла на крик дитини і почала відбивати від тварин. Одну собаку зуміла відігнати, а та, що більша, вхопила хлопчика за плече і тягала по землі».

Оскаженілого пса змогла уміла відтягнути лише його власниця. Скривавлений хлопчик лежав на землі з відкритим переломом.

«Власниця також почула крики і прибігла, – продовжує правоохоронниця. – Відтягнула за нашийник. В хлопця численні укушені рани та відкритий перелом плечової кістки. Зараз перебуває в лікарні Черкас. Власниця тварини живе неподалік від місця, де стався інцидент. Ні вольєра, ні чогось іншого в неї немає. Тримає в сараї або в будинку. Коли виходить на вулицю, вони біля неї гуляють. Запевняє, що пильнує їх. Дивується, чому собаки напали на дитину».

Катеринопільські медики одразу направили травмованого хлопця в Черкаси. Пацієнт втратив багато крові і був у важкому стані. Нині його стабілізували.

Правоохоронці вже зібрали необхідні матеріали та направили слідчим. Власницю стаффів можуть притягнути до адмінвідповідальності. Окрім цього поліцейські направили лист на Катеринопільську громаду, аби вилучити тварин. Окрім двох стаффів, жінка утримує ще й інших собак.

Джерело:  https://viche.ck.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *