У Черкасах ювілей відзначила театральна студія особливих акторів

10 років тому зі звичайного аматорського гуртка молодь з інвалідністю, яка мешкає в ОСББ «Мрія 15/1» по вулиці Олени Теліги, створила постійно діючу театр-студію «Рампа». Це стало можливим завдяки участі в проекті «Соціальні послуги спільними зусиллями» і великому бажанню самих учасників жити повноцінним життям.

Про це журналісти «Сіті-Ньюс» дізналися у департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.

Уже перші виступи показали, наскільки позитивно сприймає глядач особливих акторів. Вони демонстрували свої вистави на міських та обласних сценах, ставали дипломантами і переможцями всеукраїнських та міжнародних театральних фестивалів, гастролювали у Львові, Дніпрі, Запоріжжі.

У репертуарі театру – невеликі вистави української та світової класики, сучасних драматургів. Пробують писати власні сценарії, робити за ними постановки.

Нині у «Рампі» майже 20 учасників від 18 до 36 років, причому слідом за обдарованою особливою молоддю на сцену вийшли і їхні батьки та волонтери.

«Так, у нас багато проблем з обладнанням, апаратурою, доступністю, але є велике бажання працювати і розвиватися, – каже режисерка театру-студії “Рампа” Олена Танасевич. – Тому дякуємо за підтримку департаменту соціальної політики Черкаської міської ради, волонтерам та всіх небайдужим містянам».

«Я взагалі від них у захваті!», – говорить заступниця директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Юлия Никоненко. – Цей театр починався на моїх очах, вони репетирували просто у квартирі. Тепер діють при громадській організації Спілка батьків, молоді з інвалідністю “Перспектива”. Ми бачимо, як ці особливі актори розвиваються, і не просто радують нас новими виставами, а змушують розмірковувати про глибокі істини Буття».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *