Черкаська нардепка – серед найбільших прогульників у Верховній Раді

ВР у жовтні збиралася вісім разів на чергові пленарні і двічі на позачергові засідання. Відбулися 556 голосувань. Серед тих, хто пропустив найбільше засідань і черкащанка Любов Шпак, пише gazeta.ua з посиланням на ОПОРУ.

Так, не були на жодному засіданні нардепи з ОПЗЖ Вадим Рабінович, Вадим Столар, Віктор Медведчук (звинувачений у державній зраді і сприянні діяльності тероризму, перебуває під домашнім арештом), Тарас Козак (звинувачений у держзраді, перебуває у розшуку), Григорій Суркіс, Юлія Льовочкіна і позафракційний Олесь Довгий.

Серед лідерів за кількістю пропусків голосувань: Єлизавета Ясько зі “Слуги народу” (була присутня на восьми голосуваннях), позафракційний Олександр Дубінський (дев’яти), Любов Шпак з “СН” (15), позафракційна Людмила Буймістер (20), Анжеліка Лабунська з “Батьківщини” (23 ).Всі ці депутати пропустили більше 95% всіх голосувань.

У жовтні найбільше “за” голосували депутати з “Батьківщини” (49%), на другому місці – група “Довіра” (38,7%). Найменше кнопку “за” тиснули депутати з “Слуги народу” (20,4%).

Найчастіше “проти” голосували депутати з “Європейської солідарності” (3,1%) і “Слуги народу” (2,5%). Найбільше утримувалися також депутати з “СН” (55,8%).

Згідно з законом, відвідуваність депутатами пленарних засідань вимірюється їхньою участю в голосуваннях. Тобто, якщо депутат не голосує, то він не присутній на засіданнях.

Депутатам, які пропустили більше 30% голосувань, не відшкодовують витрати для виконання повноважень за календарний місяць. Ця сума дорівнює розміру місячної зарплати депутата.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *