30 відсотків складу батальйонів тероборони Черкащини – жінки

Батальйони бригади територіальної оборони у Черкасах та Черкаському районі майже повністю сформовані. 30 відсотків особового складу бригади – жінки.

Про це під час брифінгу у обласному офісі партії «Європейська солідарність» повідомив заступник командира бригади територіальної оборони Черкаської області і він же депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Руслан Батир.

– На початку року набув чинності закон про національний спротив. Щоб захистити країну, в областях формуються бригади тероборони. Всіх охочих закликають доєднатися, стати в стрій, пройти навчання. Всі мають бути готові до надзвичайної ситуації. У кожній області мають бути бригади тероборони. У кожному районі має бути батальйон. У Черкаській області проводяться заходи, щоб в найкоротші терміни можна було сформувати батальйони. У Черкасах і Черкаському районі вже йде формування батальйонів тероборони. І ми запрошуємо всіх, хто має бойовий досвід, приходити в військкомат і записуватися або резервістами, або йти на діючу військову службу. В принципі, бригади фактично укомплектовані. До нас приходять досвідчені військовослужбовці, і з них до 30 відсотків – жінки!

За словами Руслан Батира, основні завдання підрозділів територіальної оборони – забезпечення нормальної роботи органів державної влади та місцевого самоврядування; охорона стратегічних об’єктів, від яких залежить життєдіяльність міста; боротьба з диверсійними розвідувальними групами ворога.

– Решта залежатиме від того, яка складатиметься ситуація. Якщо потрібно, зберемо підрозділ і підемо підбивати кордон чи будемо окопуватись і тримати оборону, – резюмував заступник командира бригади тероборони Черкаської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *