Сьогодні в Україні вшановують пам’ять Небесної Сотні

Українці приходять на Майдан Незалежності й алею Героїв Небесної Сотні у Києві віддати шану загиблим у ці дні вісім років тому під час Революції Гідності.

Як повідомляє Укрінформ, зранку люди – поодинці чи невеликими товариствами, несуть квіти до портретів та монумента полеглим героям на алеї Героїв Небесної Сотні.

Уздовж алеї та в місцях розстрілів біля портретів героїв лежать квіти, встановлені лампадки. На стрічках між деревами розвішано напередодні білі паперові ангели, що символізують скорботу і шану.

“Пам’ять має жити. Вісім років тому я був тут, саме цього дня і десь у такий самий час”, – розповів Сергій, учасник Революції Гідності з Ужгорода, який прийшов вшанувати пам’ять полеглих.

Він переконаний, що саме завдяки жертовності героїв Небесної Сотні вдалося зберегти країну. За його словами, весь цей час після революції відбуваються зміни, можливо, і не такі якісні та швидкі, як хотілося би, однак, перш за все, змінюється свідомість людей,

“Якби тоді, вісім років тому, не відбулося того, що відбулося, ми, напевне, були би другою Білоруссю або якось країною, якій сказали помовчати і вона мовчить, а хтось робить свою справу. Загальний результат оцінить історія, час”, – підкреслив активіст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *