Фруктовий привіт прибув із Франції до Черкас

Великий фруктовий привіт передала Черкащині Франція. Вчора область прийняла благодійну допомогу – 26 тонн фруктових компотів, які передала в Україну французька компанія «La Pulpe».

Головним ініціатором і організатором благодійної акції виступив перший заступник голови Черкаської облради Роман Сущенко.

І хоч нині пан Роман у справах перебуває у Франції, це не завадило журналістам «City News» взяти у нього ексклюзивне бліц-інтерв’ю.

Кор.:

– У травні цього року Черкащина отримала від французької компанія «La Pulpe». гуманітарної допомоги. Тоді французи передали рибні консерви, консервовані фрукти, овочі та морепродукти. У середині червня Ви повідомили «City News» про підготовку нової великої партії допомоги з Франції. Це і є той очікуваний гуманітарний вантаж?

Роман Сущенко:

– Звісно. Це чергова партія французької гуманітарної допомоги, яку ми чекали. Французька компанія вже вдруге знайшла можливість і виділила Черкащині  понад 26 тонн консервованих фруктів та овочів.

Кор.:

– Того разу Ви особисто зустрічали благодійний вантаж з Франції, але цього разу ні. Чому?

Роман Сущенко:

– Власне, нині я  перебуваю у Франції.

Кор.:

– Яка мета Вашого візиту?

Роман Сущенко:

– Планую зустрітися з представниками компанії «La Pulpe»,  а також подякувати їм за допомогу. Планую також зустрічі в Посольстві України у Франції паном послом Вадимом Омельченко та у МЗС Франції. Крім того, очікую підтвердження на зустріч з депутатами Національної асамблеї від Нормандії та з представниками Асоціації регіонів Франції.

Кор.:

– Напевно доправити з Франції до України такий вантаж було не просто. Можете назвати тих, хто забезпечив логістику?

Роман Сущенко:

– Завдяки небайдужим підприємцям з Миколаєва (зокрема, генеральному директору Миколаївського тепловозоремонтного заводу (МТРЗ) Сергію Рою) та підприємцям Звенигородщини нам вдалося забезпечити перевезення вантажу в Черкаську область, а сьогодні, частина гуманітарної допомоги прибула  до Благодійної організації «Благодійний фонд Хрещатик-Сіті».

Кор.: Кому дістанеться ця благодійна допомога?

Роман Сущенко:

– Вантаж буде розподілено між кількома адресатами, завдяки ефективній роботі керівниці ТРЦ «Хрещатик-Сіті», засновниці і очільниці Благодійної організації «Благодійний фонд Хрещатик-Сіті»  Інни Бандури, яка вкотре демонструє свої добрі організаційні якості.

Кор.:

– А конкретніше?

Роман Сущенко:

– Зокрема, чверть вантажу Хрещатик-Сіті передасть миколаївцям та жителям Миколаївської області, які сьогодні перебувають під постійним артилерійськими та ракетними обстрілами і потребують допомоги. Ще частину гуманітарної допомоги отримають капелани Синодального управління Православної Церкви України для забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, а також бійці підрозділів, що дислокуються на Черкащині та у місті Черкаси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *