У одному з мікрорайонів Черкас відкрили бібліотеку

У черкаської бібліотеки-філії №6 – нове приміщення. Такий подарунок для жителів мікрорайону Хімселище зробила міська влада разом із громадою. Завдяки взаємодії департаменту економіки із департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, підтримці бібліотекарів і активних читачів було облаштовано окреме приміщення на вулиці Чорновола, інформує Черкаська міська рада.

Бібліотека-філія №6 Черкаської міської централізованої бібліотечної системи працювала у двох кімнатах відомчого гуртожитку біля 3-ої міської лікарні. З роками будівля стала аварійною, тому було прийнято рішення про виділення бібліотеці окремого приміщення. Відкриття оновленого закладу символічно приурочили до нового свята України – Дня української державності.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, який взяв участь у заході, насамперед подякував бібліотекарям за самовіддану працю.

«Цьогоріч у нас були великі плани зі створення системи бібліотечних хабів, оновлення нашої бібліотечної системи, покращення їхньої матеріально-технічної бази, книжкового фонду. Тому що, на моє переконання, книжковий фонд – це історія нашої нації, бо хоч і гарно з Інтернетом, і це по-сучасному, а книга є книга, і спочатку було Слово, – наголосив міський голова. – Хотілося, аби в наших бібліотеках було більше таких книг, як нашого земляка Василя Шкляра, які ідентифікують нас як націю. Сподіваюся, щойно розблокують кошти, ми зможемо оновлювати й інші бібліотеки міста».

Також очільник громади Черкас Анатолій Бондаренко запевнив, що найближчим часом комунальні підприємства міста облаштують територію навколо нового приміщення бібліотеки й прилеглих територій.

Під час заходу було представлено виставку робіт дітей військовослужбовців «Мої батьки боронять Україну», аби підтримати черкаських воїнів, які днями йдуть на передову захищати державу. Патріотичний настрій створювала музична композиція вихованців студії «Лакі» Черкаської школи мистецтв №2.

Директорка бібліотеки-філії №6 Лідія Кривко розповіла історію закладу, подякувала всім, хто долучився до ремонту: «Приємно, що бібліотека нарешті отримала приміщення, в якому буде комфортно працювати. Адже наш фонд літератури має понад 20 000 примірників, і, сподіваємося, фонди будуть поповнюватися сучасними виданнями. Щороку ми обслуговуємо понад 2500 людей. Зараз до черкаських читачів долучилися й переселенці, і найактивніші з них допомагали нам робити ремонт».

«У нас вся родина любить читати, – розповідає переселенка з Харкова Наталя Хомець, – і, оселившись у Черкасах, ми майже зразу прийшли до бібліотеки. Приємно здивовані уважним ставленням до нас і багатством книжкового фонду. Я – викладачка фізики, і знайшла тут таку методичну літературу, яка навіть не скрізь є у Харкові».

“Відкриття такого мирного закладу в цей непростий час є підтвердженням нашої віри у Збройні Сили України, – відзначила директорка Черкаської міської централізованої бібліотечної системи Олена Шор. – Адже сучасна бібліотека – не тільки абонемент або читальний зал, а місце для спілкування, творчих проектів, куди люди охоче йдуть. Яскравий приклад цього – нині діючий проект у Черкасах “Співдія Хаб для дітей».

“У нас в училищі теж є бібліотека, але ми залюбки будемо проводити тут спільні заходи, – говорить директор Черкаського вищого професійного училища будівельних технологій Олександр Саюн. – Адже серед наших учнів є діти з особливими освітніми потребами, діти-сироти чи позбавлені батьківського піклування, тож охоче будемо відвідувати з дітьми цю бібліотеку».

«Звичайно, не зрівняти ті 2 кімнати в гуртожитку, де раніше була бібліотека, із нинішнім приміщенням: воно скромне, але дуже затишне й охайне. Світле, просторе, аж душа радіє», – ділиться враженнями відвідувачка бібліотеки з 20-річним стажем Катерина Тетьора.

Довідково:
Працівники бібліотеки-філії №6 беруть участь у проектах «Бібліотека під парасолькою», «Бібліокафе» на Хрещатику, популяризують сучасну українську книгу та звичаї українського народу. При бібліотеці працює клуб «Hand made». Також користується популярністю проект «Бібліовізит». Активно співпрацюють з міською поліклінікою і лікарнею №3, школами та дитячими садочками мікрорайону, училищами, приватними підприємствами.

Адреса Бібліотеки-філії №6:
вул. Чорновола, 251.

Режим роботи:
щобудня з 10.00 до 18.00.
Вихідні – субота й неділя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *