Інвалідні візки й медобладнання з Фінляндії прибуде до Черкас (відео)

Інвалідні візки, протеїнові пластівці, ходунки, милиці, інше медичне обладнання – все це загальною масою понад 5 з половиною тонн нині їде до Черкас із Фінляндії. Організувати збір і доставку цього гуманітарного вантажу вдалось завдяки тісній співпраці двох черкаських волонтерських структур – ГО «Лад», БО «БФ «Хрещатик Сіті» та закордонної організації – «Товариство українців Фінляндії».

Про це журналістам «City News» повідомив засновник і голова ГО «Лад» Віталій Ілляшенко.

– За 230 днів від початку відкритого вторгнення, як голова громадської організації налагодив багато контактів у тому числі з українською діаспорою. На другом-третьому місяці війни розпочали співпрацю «Товариством українців Фінляндії» і зараз вже очікуємо другий гуманітарний вантаж, створення і доставку якого ми організовуємо спільно з Інною Бандурою – головою БО «БФ «Хрещатик Сіті». Вантаж суто медичний – протеїнові пластівці, інвалідні візки, милиці, ходунки  і багато захисних масок. Цього всього стільки, що вистачить, щоб передавати у всі медичні заклади та ОТГ Черкащини. Це перший наш спільний вантаж з закордону, доставку якого ми організували разом з Інною Бандурою. На даний час він вже прибув з Фінляндії до Польщі, зокрема до Варшави. Перед цим були інші вдалі проєкти. Наприклад, не так давно ми отримали чимало дитячого харчування і оскільки Фонд, який очолює Інна Бандура опікується дітьми переселенців, то тоді ми передали те дитяче харчування БО «БФ «Хрещатик Сіті», – розповів  голова ГО «Лад», керівник відділу реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності Департаменту управління справами і юридичного забезпечення Черкаської міської ради Віталій Ілляшенко.

У вільний від роботи час пан Віталій активно працює на волонтерській ниві.

Його приклад наглядно демонструє те, що при бажанні та правильному плануванні своєї роботи, чиновник органів місцевого самоврядування може вдало поєднувати службу громаді зі службою суспільству у якості громадського діяча та волонтера.

БО «БФ «Хрещатик Сіті» (раніше називався – «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті») працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

На головному фото Інна Бандура крайня з ліва, Віталій Ілляшенко – крайній з права.

Маркування на палетах з вантажем, який з Фінляндії їде до Черкас

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *