Черкаські депутати вимагають відтермінувати подання інформації про кінцевих бенефіціарів

З ініціативою захистити підприємців і громадські організації від гніту у вигляді непосильних штрафів, виступила черкаська міська фракція «Європейської Солідарності». Депутати фракції закликають перенести на рік строк подання інформації про кінцевих бенефіціарів.

На позачерговій сесії Черкаської міської ради, що відбулась сьогодні, депутатська команда міської фракції «Європейська Солідарність» запропонувала ухвалити звернення Черкаської міської ради до вищої влади України з вимогою відтермінувати на 1 рік строк подання інформації про кінцевих бенефіціарів для українських компаній та громадських організацій.

– Відповідно до норм чинного законодавства такі звіти до 10 жовтня мають подати юридичні особи. Хто цього не зробить – муситимуть заплатити високий штраф у сумі від 17-ти до 51-ї тисячі гривень. Під дію закону потрапили і громадські організації. У Черкасах, включно з громадськими організаціями, зареєстровано 20 тисяч юридичних осіб. І тільки п’ять тисяч з них встигли подати такі звіти. Об’єм поданих звітів не встигають  опрацювати і реєстратори. Щоб захистити громадські організації, малий та середній бізнес, необхідно відтермінувати строк подання такої звітності, – пояснила депутат Черкаської міської ради Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *