Близько 100 будинкам Черкас можуть компенсувати придбання генераторів


Черкаські міські депутати під час сесії підтримали днями ухвалену виконкомом міську цільову програму сприяння співвласникам багатоквартирних будинків у підготовці житлового фонду до опалювального сезону в умовах воєнного стану на 2022-2023 роки. Нею передбачена компенсація з бюджету вартості генераторів для людей, які мешкають у будинках з індивідуальними тепловими пунктами чи вище 10 поверхів. Компенсація доступна для житлових будинків будь-якої форми власності – ОСББ, ЖБК і якими керують управлінські компанії.


Відповідно до умов програми передбачено грошову компенсацію на придбання генераторів для тих будинків, у яких теплопостачання залежить від електропостачання. Таких будинків у Черкасах більше ста. Але включення програми можливе тільки за умов повного блекауту.

Про це повідомили журнілісти «City News»
Відшкодуванню підлягає вартість безперебійних джерел живлення, що придбані після 10 жовтня 2022 року. Розмір відшкодування вартості безперебійних джерел живлення залежить від потужності електричного обладнання, необхідного для безперебійної роботи системи опалення в будинку у сумах від 30 до 400 тисяч гривень.

– Ми провели кілька нарад із представниками управителів цих будинків та головами ОСББ, де пояснили процедуру отримання компенсації. Для цього із представником теплопостачальної організації складається акт про необхідну потужність генератора. Потім мешканці шукають, купують, встановлюють генератор, який працює і забезпечує подачу тепла. Складають про це акт із тим самим представником теплопостачальної організації. Затим звертаються в департамент ЖКК, надають підтверджуючі документи. На підставі цього ми в межах виділених коштів, але не більше суми, яку визначає програма підтримки, зможемо компенсувати з міського бюджету витрати людей, – прокоментував в.о.директора департаменту житлово-комунального

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *