Музейну виставку «Війна триває» експонують у Черкасах

«Війна триває». Тематична виставка, яку створили і експонують у Черкаському обласному краєзнавчому музеї висвітлює події війни з росією, участь у ній черкащан: солдат, волонтерів, капеланів, та тих, хто плекає перемогу плетучи маскувальні сітки, готуючи «тушонку»…

Про це інформують журналісти «City News» з посиланням на фейсбук-сторінку музею.

«До Дня пам’яті Захисників Донецького аеропорту (“Кіборгів”) України запрошуємо на тематичну екскурсію залою російсько-української війни «Війна триває»… Також можна буде побачити нові експонати, що свідчать про російську агресію щодо України.», – йдеться у повідомленні.

Вісім років тому на українському Сході почалася війна, яка забрала вже тисячі життів, перекроїла карту України і людські долі.
Хтось бачив її з перших днів у складі оточених військових частин, аеродромів чи кораблів у Криму, хтось одним з перших у складі добровольчих батальйонів вирушив на Донбас. Хтось у складі волонтерів допомагав матеріально, шив військові однострої чи танкові комбінезони, плів маскувальні сітки, виготовляв «тушонку», «сухі борщі» чи пік пиріжки, хтось у формі військових капеланів став душпастирем для солдатів на першій лінії оборони української землі.

У боротьбі за незалежність та територіальну цілісність держави Черкащина не була осторонь і в числі перших стала на захист українського Донбасу.

Виставка «Війна триває», що присвячена участі черкащан у війні на Сході України відкрилась у Черкаському обласному краєзнавчому музеї 6 грудня 2016 р., діє і дотепер, і регулярно поповнюється новими експонатами.

Відвідувачам пропонують послухати екскурсію «Війна триває», під час якої вони ознайомляться з експозицією, артефактами, що розповідають про основні події АТО/ООС, волонтерський рух, капеланів та наших земляків учасників бойових дій.

Екскурсію проводить старший науковий співробітник сектору воєнної історії Тетяна Григоренко.
Довідки за телефоном: 0970983676.
Вартість: дорослі – 55 грн., пенсіонери і студенти – 40 грн., діти – 30 грн.

Світлина Черкасього обласного художнього музею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *