Черкаським волонтерам з «Хрещатик Сіті» колеги з Ужгорода передали гуманітарку

Чергову партію гуманітарної допомоги – дитячі підгузки та дитячі суміші від колег з БО БФ Гуманітарний центр «Совине гніздо» отримали волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті».

Про це журналістам «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Партнерські стосунки з БО «БФ Гуманітарний центр «Совине гніздо» (м. Ужгород) склались ще влітку. З колегами з «Совиного гнізда» познайомились, коли почали співпрацювати з найпотужнішим на Черкащині волонтерським хабом, що працює у Звенигородці. З тих пір це вже не перший гуманітарний вантаж, який наш Фонд отримав від ужгородських волонтерів. Вони знають, що ми опікуємось родинами з маленькими дітьми, то ж,відповідно, передають нам саме те, що потрібно для малюків. Кілька разів вони передавали нам дитячі суміші і памперси для дітей, а це, враховуючи специфіку обраного нами напрямку – допомога родинам з дітками від народження і до двох років, то дитяче харчування і підгузки це дуже актуально. Часом частину благодійного вантажу від «Совиного гнізда» ми перенаправляли на Харківщину для родин маленькими дітками. Цього разу нам передали вживаний одяг доброї якості у тому числі теплі речі, за що родини внутрішньо переселених осіб особливо вдячні. Таклож підгузки 1,3 розміру і дитяче харчуванння – дитячі суміші, – розповіла  Інна Бандура.

Про історію партнерства з БО «БФ «Хрещатик Сіті» журналісту «City News» розповів представник БО «БФ Гуманітарний центр «Совине гніздо» (м. Ужгород) Євген Лащенко:

– Наш гуманітарний центр «Совине гніздо» створили за сприяння міської влади і небайдужі громадяни з числа жителів Ужгорода і внутрішньопереселених осіб, таких як я. На початку вторгнення мусив залишити свій рідний Маріуполь і переїхав до Ужгорода. Під розташування Фонду нам надали місце у підвалі, який називається «Совине гніздо», що й дало йому назву. «Совине Гніздо» як і БО «БФ «Хрещатик Сіті» досить споріднені структури. Це молоді волонтерські організації, які почали працювати з перших днів повномасштабної агресії російських військ в Україну. Серед напрямків діяльності обох фондів є допомога для маленьких дітей. Наш фонд створили небайдужі громадяни з числа як жителів Ужгорода так і внутрішньопереселених осіб, таких як я. На початку вторгнення мусив залишити свій рідний Маріуполь і переїхав до Ужгорода.

***

За дослідженням Міжнародної організації з міграції (МОМ) початку повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України, кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні перевищила 8 млн. людей. Місто Ужгород прийняло більше 30 000 осіб ВПО що рятувались від держави – терориста.    

Центр гуманітарної допомоги “Совине гніздо” відкрито з перших годин від початку війни, і з того часу він допомагає, забезпечуючи найнеобхіднішим вимушених переселенців. Надає гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам у місті Ужгород: продукти, засоби гігієни, дитяче харчування і гігієну, одяг та взуття, предмети домашнього побуту.

З початку роботи волонтери Фонду опрацювали близько 30  тисяч індивідуальних звернень ВПО, видали більше 3 500 продуктових наборів, понад 4 тисячі гігієнічних наборів, доправили більше 30 тонн допомоги у місця компатного проживання ВПО.

Щотижня БО «БФ Гуманітарний центр «Совине гніздо» (м. Ужгород) видає родинам переселенців близько 200 наборів для діток та до 500 одиниць одягу та взуття.

Читати за темою:

Дитячу суміш та памперси з Ужгорода передали у Черкаси

На Харківщину з Черкас поїхало 400 упаковок дитячого харчування

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *