Укриття облаштували у більшості шкіл та усіх дитсадочках Черкас

У більшості шкіл обласного центру вже облаштували укриття на випадок бомбових ударів. Прості укриття мають всі дитсадки Черкас.

Про це на власній сторінці у «Фейсбук» повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Він поінформував, що взяв участь у робочій нараді із Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом разом із обласним керівництвом, представниками територіальних громад області та силових структур. На ній обговорили створення безпечного простору для наших дітей та вчителів у школах, закладах професійно-технічної освіти й вишах», – поінфорував міський голова.

«Війна кожного дня ставить перед нами нові виклики, але ми маємо бути гнучкими й швидко пристосовуватися в умовах сьогодення, аби, в результаті, захистити інтелектуальний потенціал нашої країни. Нині в черкаських школах практикують очну (35 % учнів), дистанційну (52 %), змішану (13 %) та індивідуальну форми навчання. Звісно, кожна мама і тато, які відправляють своїх дітей на уроки в режимі офлайн, мають бути впевненими в тому, що вони перебуватимуть у безпеці. І наше завдання як влади створити такі умови для учнів та педагогів. Наразі в більшості шкіл нашого міста вже облаштовані укриття (до слова, шість відремонтували в минулому році, ще в трьох – триває ремонт). Цього року ми продовжимо роботу зі створення сховищ у закладах освіти, які їх наразі не мають. Дитячі садочки міста відвідують 95 % дітей, в кожному з них є найпростіше укриття. Такі показники, як зазначив міністр, свідчать про довіру батьків до влади, до освітян, сил та засобів безпеки й оборони. Приділяємо увагу й дітям, які разом із батьками переїхали до нашого міста з інших регіонів та продовжили навчання вже тут. Наші фахівці слідкують за тим, аби допомогти їм якомога краще адаптуватися на новому місці та зберегти їхню емоційну рівновагу. На базі 15 закладів загальної середньої освіти працюють «пункти незламності». Слідкуємо за тим, аби їхня робота не заважала освітньому процесу. Щиро дякую кожному з вчителів, вихователів, які мужньо тримають освітянський фронт і роблять усе можливе, аби наші діти здобували якісну освіту. Сподіваюся на подальшу конструктивну співпрацю з обласною та державною владою в питаннях створення безпечних умов для навчання наших дітей», – йдеться у повідомленні.

Між тим, «City News» інформувала читачів про те, що на одному з пленарних засідань сесії Черкаської міської ради депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура з трибуни ради озвучила звернення про необхідність розробки та затвердження міської програми щодо облаштування бомбосховищ на території міських навчальних закладів для забезпечення безпеки вихованців та персоналу.

– Прошу Департамент освіти розробити та подати на затвердження депутатського корпусу програму на 2023-25 роки щодо облаштування захисних споруд цивільного захисту – бомбосховищ на території черкаських закладів освіти. Ці захисні споруди прошу розглядати у прогрвмі у довгострокові перспективі, щоб після перемогм використовувати їх як спортивні зали чи майстерні, – зазначила Інна Бандура.

Читати за темою: У Черкасах пропонують створити бомбосховища при школах та дитсадках

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *