Українські дитячі книжки у Черкасах волонтери дарують дітям переселенців

«Подаруй книгу українською дітям». Цей чудовий патріотичний, соціальний та освітній проєкт з минулого року спільно ведуть Благодійний фонд БО «БФ «Хрещатик Сіті», черкаський видавець книг Юлія Чабаненко та книгарня «Буквиця». У рамках проєкту партії дитячої літератури різного спрямування передали до обласної дитячої лікарні та у Дитячий центр допомоги, яким опікується БО «БФ «Хрещатик Сіті».

Про це журналістам «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Дуже важливо прививати любов та повагу до книги з дитинства. Книга – найкращий подарунок. Адже вона і джерело знань, і порадник, і розрадник, і вихователь, що особливо актуально нині у час коли наша Вітчизна обороняється проти жорстокого агресора. І саме зараз не менше важливо плекати у дітях національний дух, почуття патріотизму. І, впевнена, що найкраще для цього підходить дитяча книга, надрукована українською мовою. Тому у нас з партнерами і виникла ідея започаткувати цей проєкт, – поінформувала Інна Бандура.

А ще вона додала, що освітньо-виховні та соціальні проєкти щодо підвищення ролі книги серед дошкільнят та школярів колективи «Буквиці» та ТРЦ «Хрещатик Сіті» успішно втілювали і раніше. Внаслідок їх втілення суттєво поповнились фонди бібліотек низки шкіл та дитсадків Черкас.

– Це прекрасний і дуже своєчасний проєкт. Колектив книгарні з задоволенням включився у роботу. Продавчині вибирають книги, складають їх біля каси у спеціальний кошик. Тим з покупців, хто зацікавився проєктом, пропонують долучитись, придбавши ту чи іншу книгу. Йдеться про книги надруковані українською мовою для дітей різного віку. Серед них казки, оповідання, повісті, різноманітна художня і навчальна література, дитячі міні-енциклопедії тощо. Вже вдалось зібрати дві партії книг. Партію зібрану раніше передали у бібліотеку обласної дитячої лікарні, а другу партію буквально вчора віддали на потреби дітей внутрішньо-переселених осіб у Дитячий центр допомоги, – розповіла керівниця книгарні «Буквиця» Наталія Прокопчук.

Дитяча література у Дитячому центрі допомоги користується великим попитом серед маленьких відвідувачів. Діти з задоволенням беруть і читають книги, і при цьому маленькі переселенці самі виявлять бажання читати книги саме українською мовою.

– Діти дуже радо беруть книжки українською мовою, особливо ті, у яких яскрава палітурка і є гарні малюнки. А ще вони хочуть читати книги українською мовою, щоб краще її вивчати. Ось учора дівчинка взяла українську абетку, – розповіла волонтер БО «БФ «Хрещатик Сіті» Тетяна Моргуненко.

БО «БФ «Хрещатик Сіті» працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячому центру допомоги, на обслуговуванні якого перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, що потребують допомоги.

На світлині (з ліва на право): керівниця книгарні «Буквиця» Наталія Прокопчук та волонтер БО «БФ «Хрещатик Сіті» Тетяна Моргуненко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *