У Черкасах відриють бокси для трансплантацій кісткового мозку онкохворим дітям

Два асептичних бокси для проведення трансплантацій кісткового мозку завтра відкриють у центрі дитячої онкологіі та гематології Черкаського обласного онкологічного диспансеру. Прикметно, що презентація  проєкту загальною вартістю близько 5 мільйонів гривень відбудеться на Міжнародний день онкохворої дитини.

Про це з посиланням на пресслужбу Черкаського обласного онкологічного диспансеру повідомив журналіст «City News».

Суперсучасні  палати створені за фінансування та підтримки БФ «Таблеточки» та ВБФ АТБ. Загальна вартість проєкту становить майже 5 мільйонів гривень.

Нині на обліку Черкаського обласного онкологічного диспансеру перебуває 270 дітей, що борються з раком.

Пацієнти дитячого онковідділення потребують різних типів лікування, зокрема є і ті діти, яким необхідна пересадка кісткового мозку. До цього складну процедуру з трансплантації кісткового мозку дітям у Черкаській області проводили у дорослому онковідділенні через відсутність необхідного устаткування у дитячому. Відтепер наявність боксів не тільки дає змогу лікувати онкохворих дітей якісно та вчасно, а і сприятиме розвитку інших служб лікарні, таких як лабораторія, реанімація, трансфузіологічна служба, а також підвищенню кваліфікації лікарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *