Американські іграшки передали кампанії «Принеси дитині іграшку», що йде у Черкасах

Соціальна кампанія «Принеси дитині іграшку, її іграшки забрала війна», яку у Черкасах розгорнув благодійний фонд БО «БФ «Хрещатик Сіті» набирає обертів. До зібраного додались два ящика іграшок від американського фонду «Нова Україна», які Фонду подарувала молода волонтерська організація – Громадський рух «Об’єднані».

Про це журналісту «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Про те, як «Об’єднані» долучились до кампанії журналісту «City News» розповіла лідер організації, відома волонтерка Черкас Тетяна Діденко.

– У соціальних мережах побачила рекламу гуманітарної кампанії «Принеси дитині іграшку», що її розпочав благодійний фонд БО «БФ «Хрещатик Сіті» вирішили долучитись. Ми знаємо що Фонд «БФ «Хрещатик Сіті» опікується дітками, і взагалі зарекомендував себе дуже позитивно. Він працює з початку відкритого вторгнення російських військ в Україну. І ми тісно співпрацювали з ним ще коли представляли Гуманітарний центр. Тож, побачивши цю акцію, вирішили долучитись. Іграшки ще у січні нам передав американський благодійний фонд «Нова Україна». З ним розпочали співпрацю ще коли були у складі Гуманітарного центру. За той період м итак добре зарекомендували себе, що американський фонд продовжив з нами співпрацю, коли ми створили Громадянський рух «Об’єднані».

Як розповіла Тетяна Діденко, Громадський рух «Об’єднані» виник не на порожньому місці. Його створили волонтери, які до цього працювали у Гуманітарному центрі Черкас.

– Після того, як Гуманітарний центр припинив своє існування, волонтери, які у ньому працювали, вирішили продовжити допомагати людям. Відтак виник громадський рух «Об’єднані». Ми не змогли сидіти склавши руки, тому трансформувались у нову структуру, але вже з трішки іншим напрямком роботи. Тож громадський рух «Об’єднані» – це молода організація, яка виникла зовсім недавно. На відміну від Гуманітаного центру, який опікувався внутрішньо переселеними особами, «Об’єднані» взяли на себе співпрацю з лікарнями та шпиталями у сенсі забезпечення їх якісним обладнанням. Йдеться про обладнання, яке здатне покращити та зробити більш комфортним перебування наших захисників у лікувальних закладах. Маємо багатофункціональні ліжка, надувні та протипролежневі матраци. Такі ліжка і матраци ми недавно розвезли по лікарням і шпиталям у південних та східних регіонах України, у міста Дніпро, Павлоград, Новомосковськ, – поінформувала очільниця Громадського руху «Об’єднані».

БО «БФ «Хрещатик Сіті»  працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Вона продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які перебувають на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *