Овочі для переселенців власноруч вирощують працівники санаторію «Пролісок», що на Черкащині

Свіжі огірки, помідори та перці до столу родин переселенців, власноруч вирощує персонал санаторію «Пролісок», що знаходиться неподалік Черкас у селі Геронимівка. Так колектив закладу намагається хоч трішки збагатити вітамінами куценький раціон переселенських сімей, які там проживають.

Про це повідомив журналіст «City News».

На місце для колективного проживання переселенських родин з початку відкритого вторгнення російських загарбників в Україну, перетворився «Комунальний заклад обласний дитячий санаторій «Пролісок» Черкаської обласної ради».

Рідний дім санаторій замінив близько півсотні внутрішньопреміщених осіб, дев’ятеро з яких діти. Причому, одна дитинка народилась тут кілька місяців тому.

– Нині у санаторію проживають 43 особи, і у тому числі дев’ять діток. Наші гості не лише проживають безкоштовно, але й мають безплатні – обід і вечерю. На харчування кожної особи обласний бюджет виділяє по 30 гривень на добу. Звісно, на таку суму дуже не розженешся, але завдяки волонтерським організаціям та просто не байдужим громадянам і працівникам санаторію, нам вдається покращувати раціон родин, які тут мешкають, – розповіли журналісту працівники «Проліску».

– Кількість гостей зменшилась?

– Так. Одна родина змогла стати на ноги і пішла жити своїм незалежним життям. Це сім’я, члени якої у зоні бойових дій отримали травми від вибухів мін. Тут вони підлікувались, чоловік одужав і знайшов роботу. Тож вони вирішили орендувати житло і далі жити самостійно.

– Ви говорили про допомогу від персоналу санаторію. То чим же саме він допомагає?

– Наші працівники підтримують ці родини як можуть. Коли вичерпались запаси картоплі, приносили свою з дому. Засолювали для них овочі, які привозили з власних городів. А цьогоріч тут, на території санаторію навіть створили овочеву грядку. Навесні вручну перекопали шматочок землі, і висадили розсаду помідорів та перців, яку самі тут же у санаторії із насіння і виростили. Посіяли також і огірки. Тож тепер, дбаючи про рослини, маємо невеличкий такий вітамінний додаток до столу переселенських родин, – пояснили працівники «Проліску».

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *