84 автомобілі придбали, підготували і передали на фронт «Стоматологи Черкащини»

Відкрита агресія росії зимусила об’єднатись і лікарів-стоматологів, які працюють на Черкащині. Об’єднавшись у ГО «Стоматологи Черкащини» за період від початку відкритої агресії вони придбали, відремонтували і передали фронтовикам понад 83 машини. 84-та аввтівка Land Rover Discovery, завантажен а смаколиками, прямо з площі ТРЦ «Хрещатик-Сіті» поїхала на фронт.

Про внесок черкаських стоматологів у майбутню Перемогу журналісту «City News» розповів голова ГО «Стоматологи Черкащини» Володимир Ахранмчук.

– Самороганізувались у березні минулого року. Одразу після початку відкритого вторгнення російських загарбників кожен з нас робив, що міг для відсічі ворогу, а потім  об’єднались у одну громадську організацію, хоча раніше довго не об’єднувались. Оскільки ми медики, то й займатись почали медициною. Шукали і купували аптечки для українських військових. Оскільки тоді придбати їх було ніде, то ми закуповували підсумки та складники у різних країнах Європи – Франції, Австрії, а потім компонували і відправляли на фронт бійцям. Коли потребу військових у аптечках вдалось задовольнити, від армії почали надходити запити на авто. Де стоматологи, а де авто? – це зовсім не наш профіль, але що поробиш? – Треба – значить треба. Тож тепер ми купуємо і приганяємо авто з-за кордону, готуємо його до відправки на фронт: ремонтуємо, фарбуємо, заповнюємо смаколиками та різними необхіднеими для солдат речами. Затим відгонимо авто на «нуль» де особисто передаємо конкретним військовим, щоб не було такого, що машина потрапила не за призначенням і десь була у тилу, замість того, щоб рятувати життя бійців. З травня минулого року ГО «Стоматологи Черкащини» придбали, підготували і передали військовим 83 автомобілі. 84-й передали у день проведення форуму, бачити який могли черкащани прямоу тут на площі ТРЦ «Хрещатик-Сіті», – розповів журналісту «City News» про діяльність своєї організації голова ГО «Стоматологи Черкащини».

«Волонтер – це Я». «City News» продовжує вести цикл публікацій під назвою «Парад волонтерів Черкащини». У рамках циклу журналісти видання знайомлять читачів з представниками 26 волонтерських структур, що працюють Черкащині, і які підписали Меморандум про співпрацю та партнерство.

«City News» вже інформували читачів про те, що не так давно у Черкасах відбувся волонтерський форум-ярмарок, який зібрав кілька десятків волонтерських організацій Черкащини. В його ході відбулось відкриття арт-об’єкту  «Волонтер – це Я», що символізує волонтерський рух в Україні. А після цього представники волонтерських організацій підписали Меморандум про співпрацю та партнерство. Підписи під документом також поставили перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава та маленька, але надзвичайно дружна і потужна волонтерська команда відомого українського актора Михайла Жоніна.

Організаторами волонтерського форуму виступили ГО «Січ» та БО «БФ «Хрещатик Сіті».

БО «БФ «Хрещатик Сіті працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *