По 50 тисяч гривень на волонтерство у Черкасах отримають десять переможців конкурсу

У Черкасах стартував конкурс на гранти для волонтерів, чия діяльність спрямована на допомогу армії. Такий конкурс – перший в Україні. За його умовами десять переможців отримають грант у сумі 50 тисяч гривень з коштів міського бюджету.

Про це журналісту «City News» повідомила керівниця департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Юлія Ніконенко.

– Початок конкурсу ми оголосили у цей понеділок, але через питання суто технічного характеру «нульовий» день конкурсу припав на вівторок, оскільки мусіли дещо довантажити на електронний майданчик. Але бажаючі взяти участь у конкурсі вже можуть завантажувати свої документи на електронний майданчик.

Як і що треба робити, щоб долучитись до конкурсу?

– Кожний потенційний учасник повинен зареєструватись на електронному майданчику проведення конкурсу у застосунку «Дія» і подати документи згідно з переліком таких документів, прикріплених у оголошенні. Визначений перелік необхідних документів є додатках. Це опис діяльності, статут. Витяг з державного реєстру не прибуткових організацій і вказати бюджет своєї пропозиції, у якому чітко має бути розписано як і на що учасник конкурсу хоче витратити кошти. Також кожна організація, яка хоче взяти участь у конкурсі мусить засвідчити документи своїм електронним підписом.

– Припустімо, претенденти на грант це зробили. Що далі?

– Далі йтиме збір пропозицій, що триватиме місяць. Паралельно, протягом 14 днів буде створена комісія. По завершенню терміну збору пропозицій комісія їх розгляне. Другий  етап – відкритий захист пропозицій, який також проводитиме комісія. Кожну організацію, яка подала пропозицію, комісія запросить на відкрите представлення свого проєкту.  Однією з головних умов конкурсу є те, що кожний учасник має право подавати декілька пропозицій. Але подати їх він має окремими пропозиціями з окремим описом і бюджетом.

«City News» раніше вже інформував читачів про те, що громада Черкас першою в Україні вирішила надавати з бюджету міста фінансову допомогу волонтерам, які допомагають Збройним Силам України.

Відповідно до рішення Черкаської міської ради затверджено фонд програми, який становить півмільйона гривень. Також рішенням міськради з міської скарбниці виділено необхідну суму коштів. За умовами конкурсу, кожний з десяти переможців отримає грант у сумі 50 тисяч гривень.

Розробником програми виступив департамент соціальної політики Черкаської міської ради, а ініціатором проєкту є відома черкаська волонтерка очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Це перший в Україні пілотний проєкт, що передбачає фінансування волонтерської організації з місцевого бюджету. П’ятсот тисяч для десяти переможців – це невелика сума. Колеги, які займаються волонтерської діяльністю і організовують доставку гуманітарної допомоги з-за кордону, знають, як непросто віднаходити кошти на потреби логістики, які досить суттєві. Але втілення такого проєкту – новація не тільки для громади Черкас, але й для всіх громад країни, і хоч сума, повторюсь, невелика, але ж треба з чогось починати. Сподіваюсь, що після успішного втілення у Черкасах, аналогічні проєкти запровадять і у інших містах України, – розповіла авторка програми.

Володимир Лимаренко-Полянський

Читати за темою:

Півмільйона гривень на діяльність отримають десять волонтерських організацій Черкас, які переможуть у конкурсі

500 тисяч на підтримку волонтерів виділили у Черкасах

Гроші з бюджету міста у Черкасах даватимуть волонтерам, які допомагають армії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *