Парки Черкас очищають від небезпечного шкідника, що нищить самшит

Парки Черкас проводять роботи по захисту зелених насаджень від особливо небезпечного шкідника – самшитової вогнівки, яка нищить самшит.

Про це журналістам «City News» повідомила пресслужба КП «Дирекція парків».

– Нині парки та сквери Черкас – «Перемоги», «Сосновий бір», «Казку» та інші обробляють  від особливо небезпечного шкідника – самшитової вогнівки. Гусінь цього метелика здатна за ніч повністю знищити кущ самшиту. Тому комунальники своєчасно захищають зелені насадження міста, і радять це робити всім черкасцям та підприємствам, на чиїй території ростуть різні сорти цієї рослини, поінформували у пресслужбі.

Цьогоріч у парках використовували препарати «Бацитоксин», «Маврик», «Белтмор» та «Енжио!. Ці засоби захисту рослин небезпечні тільки для певних видів комах і не шкодять рослині та іншим живим організмам. А для зелених насаджень у громадських місцях – це особливо важливо. Обприскувати треба одразу, як ви помітили перші ознаки появи шкідників.

Самшитова вогнівка потрапила в Україну з Китаю близько 10 років тому. Природних ворогів у неї тут не багато, але гусінь їдять оси, а метеликів – птахи. Такий процес знищення – довготривалий, тому не впливає на  розповсюдження вогнівки самшитової, адже комаха дуже швидко плодиться. Головна загроза у тому, що шкідник об’їдає не просто листочки, а згризає луб гілочок, тобто кору, що призводить гілку до повного відмирання. Тому своєчасне обприскування – єдиний ефективний спосіб захистити зелені насадження.

Фото пресслужби КП «Дирекція парків»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *