Поліція Черкащини посилила заходи у протидії нелегальному обігу деревини

За місяць правоохоронці викрили 35 фактів пов’язаних із незаконною порубкою, перевезенням та обробкою деревини. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Зокрема, з вересня по жовтень, на території Черкаської області поліціянти проводили заходи та виявляли осіб, які незаконно вирубували дерева у лісах та полезахисних насадженнях. Рейдові групи перевірили до тисячі транспортних засобів, що перевозили лісопродукцію.

За місяць поліція Черкащини отримала 62 повідомлення про вказане правопорушення. За результатами їх перевірки 35 фактів слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрили кримінальні провадження. Вилучили близько 374,8 м куб деревини.

Також правоохоронці перевірили 135 місць обробки деревини (пилорами, цехи тощо) та виявили десять порушень. За шістьма фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За іншими триває додаткова перевірка.

Поліція Черкащини наголошує – правоохоронці продовжують активні профілактичні заходи щодо виявлення порушень у незаконному обігу деревини та діяльності пилорам.

У разі виявлення фактів знищення або пошкодження лісових культур, полезахисних лісових смуг, захисних лісових насаджень. А також незаконної порубки, пошкодження та знищення лісових культур і молодняку, винні особи будуть притягуватися до адміністративної та кримінальної відповідальності.

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *