«Замість квітів – допомога ЗСУ» у Смілі купили дрони для військових

160 тисяч гривень зібрали жителі Сміли на дрони для армії під час вересневої акції «Замість квітів – допомога ЗСУ». Шкільні колективи міста вирішили, що гроші, які зазвичай витрачають на придбання квітів учителям на День знань, вони спрямують на допомогу армії.

Так власне і зробили. Зібраних коштів вистачило для закупівлі 11 дронів, які відтепер рятуватимуть життя українських захисників.

Про результати вересневої акції «Замість квітів – допомога ЗСУ» підсумував міський голова Сміли Сергій Ананко, опублікувавши пост у «Фейсбук».

«Колективи закладів освіти нашого міста, які стали учасниками вересневої акції “Замість квітів – допомога ЗСУ” зібрали близько 160 тисяч гривень. Усі кошти були спрямовані на придбання 11 дронів для підтримки військових. Квіти, хоч і є красивим атрибутом свята, з часом зав’януть, а зібрані кошти допоможуть пришвидшити нашу перемогу. Рота ударних безпілотних авіаційних комплексів, яка сьогодні приймає дрони, належить до 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Кості Гордієнка. Значущою постаттю в цій роті є старший технік молодший сержант Кондратенко Олександр Павлович, випускник 2004 року школи №7. Він добровільно призвався до військкомату вже з перших днів повномасштабного вторгнення і досі служить у складі бригади. Перевівся до роти ударних безпілотних авіаційних комплексів відразу після її створення. Оскільки має фах програміста, може найбільше приносити користі на війні, працюючи з безпілотниками. Разом із нашим земляком на захід прибув помічник командира роти з морально-психологічного забезпечення, молодший лейтенант Пельц Богдан Олександрович. Військові щиро подякували міській владі та представникам освіти міста за надану допомогу», – написав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *