СБУ повідомила про підозру  екс-правоохоронцю з Донецька, який пішов шляхом зради

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного учасника терористичної організації «днр», який нині спільно з російськими загарбниками формує склад бойовиків на тимчасово захопленій території.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба Управління СБУ в Черкаській області.

– Фігурантом виявився мешканець Донецька, колишній голова ВЛК Головного управління МВС України в Донецькій області. За даними слідства, посадовець у 2014 році підтримав терористів на сході України. Бойовик брав участь у створенні в структурі так званого «мвс днр» медичного відділу. Крім того він особисто підшуковував персонал. Також, захопивши будівлю колишнього ВЛК, очолював формування матеріально-технічної бази. За це окупанти призначили його начальником «медичного відділу мвс днр». Встановлено, що він примушував місцеве населення підкорятися незаконним рішенням політичного та силового блоків терористичної організації, – поінформували у пресслужбі.

Слідство встановило, що на бік ворога зрадник перейшов від початку повномасштабного вторгнення. Він всіляко сприяв медичному забезпеченню російських військових на тимчасово окупованій території. Загарбники підвищили його по посаді і нині він очолює так звану «медико-санітарну частину вмс рф в днр».

Наразі слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 та ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Оскільки зрадник переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній території, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави. Розслідування проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *