«Це не ок»! Правоохоронці Черкащини розповідають дітям, як протидіяти домашньому насильству

Старша інспекторка сектору протидії домашньому насильству Черкаського РУП Катерина Кравченко спільно з завідувачкою сектору попередження бездоглядності дітей відділу захисту прав дітей служби у справах дітей Черкаської міської ради Ніною Сень відвідали Черкаську загальноосвітню школу № 2, з метою забезпечення правового і соціального захисту дітей.

Захід проходив у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Поліцейська розповіла школярам про поняття насильства й про те, як протистояти йому. Зробила акценти на формуванні дружніх стосунків між однолітками.

Школярі розглянули види домашнього насильства та з’ясували, як потрібно діяти у випадках жорстокого поводження з дітьми. Також обговорили причини й наслідки насильства. Дізналися про роль державних інститутів у сфері запобігання та протидії домашньому та іншим видам насильства.

Окрім цього, Катерина Кравченко, розширила та поглибила знання дітей про види відповідальності: кримінальну та адміністративну. Пояснила з якого віку настає кожна з них та навела кілька прикладів, коли за вчинки неповнолітніх відповідали їхні батьки.

Поліціянтка наголосила діткам, що домашнє насильство – це не справа кожного, а суспільна проблема. Кожен громадянин та громадянка мають сприяти запобіганню проявам домашнього насильства.

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *