У Черкас може з’явитись новий партнер– англійське місто  Малмсбері

Он-лайн зустріч із елітою англійського містечка  Малмсбері днями провели у Черкаській міськраді. Мета – налагодження зв’язків і подальша співпраця.

Про це журналістам «City News» повідомила пресслужба Черкаської міської ради.

Ініціатором зустрічі виступила міська влада Малмсбері на чолі із мером міста Гевіном Грантом. Виявилось, що друзі України є і у Британії.

Учасники перемовин з туманного альбіону розповіли міському голові Черкас Анатолію Бондаренку про ту чималу роботу, яку на підтримку України вже провели жителі Малмсбері.

Так Гевін Грант організував групу місцевих жителів під гаслом «Малмсбері підтримує Україну». Небайдужі англійці, які взяли участь у цьому проєкті мера, проводили різні заходи для українців, які змушені були емігрувати з України через вторгнення рф, і тих англійських родин, які надали їм прихисток.

Це були заходи громадського, культурного та релігійного спрямування. У тому числі зібрали та перерахували кошти одному  з медичних закладів Черкас, в якому воїни ЗСУ проходять реабілітацію.

«Ми не можемо бути з вами поруч, але ми з вами в думках. Ми підтримуємо вас у боротьбі за незалежність», – зазначив Гевін Грант.

«Сьогодні Україна бореться за усю цивілізовану Європу. Сподіваюся, що дружні відносини між Черкасами та Малмсбері будуть плідними і корисними для наших міст і розвиватимуться і після нашої перемоги. Від імені черкаської громади щиро дякую усім міжнародним партнерам за підтримку. Вона дуже цінна для нас і надихає на подальшу боротьбу за Перемогу України і демократичних цінностей», – відреагував Анатолій Бондаренко, подякувавши англійським друзям за допомогу Україні.

Малмсбері — невелике історичне містечко (населення – 5 тисяч осіб) на південному заході Англії (графство Вілтшир) на річці Ейвон. Воно виникло ще в ранньому середньовіччі – у 675 році навколо Малмсберийского абатства. Не так далеко від Малмсері знаходиться всесвітньовідомий мегалітичний пам’ятник – Стоунхендж.  

Володимир Лимаренко-Полянський

.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *