Як отримати безкоштовну послугу з ендопротезування великих суглобів на Черкащині

Планові та ургентні операції з ендопротезування великих суглобів -на Черкащині проводять у десяти закладах охорони здоров’я. Проте,  як безкоштовно отримати цю послугу на Черкащині розповів лікар-ортопед-травматолог із 20-річним стажем Олег Черняк.

– Протезування суглобів – це дуже велика проблема. Адже коли суглоб зношується, пацієнт відчуває дуже нестерпні сильні болі, що викликає дискомфорт і заважає повноцінно жити. Понад 50 років у світі і близько 40 років у лікувальних закладах України проводять  Планові та ургентні операції з ендопротезування великих суглобів -колінних і кульшових. Послуга надзвичайно актуальна. Якщо на початку 90-х в області було лише 2 – 3 медичні заклади, у яких робили аналогічні операції, то на сьогодні на Черкащині  операції з ендопротезування проводять у десяти медичних закладах. А найближчим часом в області діятиме до 15 центрів ендопротезування. У медичних установах краю такі операції проводять з 2014 року, загалом за цей період в області провели близько 6 тисяч таких операцій, – поінформував лікар.

Із 2013 року протезування суглобів здійснюється коштом держави, відповідно до постанови КМУ. Тож люди, які потребують таких втручань, можуть стати на чергу задля отримання послуги. Відповідний реєстр ведеться в кожній області.

– Із понад 400 осіб, які стояли на черзі, уже пройшли ендопротезування більше 250 жителів області. З року в рік збільшується кількість закладів, де надають таку послугу. Маємо надію, що на Черкащині ця мережа розшириться до 15 закладів. За останні ж два роки держава дуже активно приділяє увагу протезуванню. Зокрема, закуповуючи велику кількість ендопротезів, – розповів Олег Черняк.

Аби стати на чергу, необхідно звернутись до обласного травматолога та подати копії наступних документів:

– ідентифікаційний код;

– паспорт;

– посвідчення про інвалідність;

– індивідуальної програми лікування.

Деталі уточнюйте за телефоном: +380 (472) 37-03-15

Оперативне втручання – безкоштовне. Їх відшкодовує Національна служба здоров’я України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *