Інсталяцію про новітню війну росії проти України встановили у центрі Черкас

Інсталяцію-нагадування про війну, яка триває і забирає життя українців до роковин відкритого повномасштабного вторгнення російських військ в Україну  у вихідні встановили у сквері «Юність», що у центрі Черкас.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба КП «Дирекція парків»

– Інсталяцію встановили силами Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради за сприяння КП «Дирекція парків» у сквері «Юність». Це нагадування, що жорстокість і підступність ворога пробудила у наших душах щось глибинне: щире прагнення захищати землю, на якій ти народився, стояти горою за СВОЇХ – рятувати переселенців та чотирилапих улюбленців, віддавати останні гроші на пікап для військових чи ліки для поранених. Ми пам’ятаємо сотні людей під військкоматами та центром переливання крові, волонтерів у Гуманітарному центрі та десятках інших локацій, які самоорганізувалися та готові були надати підтримку один одному. Пам’ятаємо сотні пляшок для коктейлів молотова, тисячі банок для тушонки на фронт і сотні мішків із піском для барикад. Ми навчилися створювати протитанкові їжаки та маскувальні кікімори, розрізняти кровоспинні турнікети, види зброї та зрозуміли світову геополітику, – розпвіли у пресслужбі.

Адже після початку повномасштабного вторгнення Україна стала нарешті країною-суб’єктом, яка надихає світ та дає надію на знищення диктаторів та окупантів. І Черкаси стали частиною цього опору.

Черкаси – місто відважних..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *