Завдяки міській програмі підтримки, волонтери Черкас привезли для армії кухню від Lufthansa

Чудовий приклад застосування новаційної програми підтримки волонтерів, яку ухвалила міська рада Черкас, продемонстрували активісти громадська організація «ЛАД». Завдяки їй вони доправили в Україну кухню від Lufthansa, яку вони наприкінці минулого тижня передали військовим.

Як повідомила пресслужба ГО «ЛАД», у минулу п’ятницю, до роковин повномасштабного вторгнення рф в Україну, громадська організація «ЛАД» спільно з Міністерством оборони України передала німецьку кухню для військових з Оперативного командування «Захід». Її надала Асоціація Українців в Північній Німеччині від компанії Lufthansa щоб покращити харчоблоків військових частин.                                                            

До цього кухонна техніка використовувалася місцевою авіакомпанією для харчування своїх працівників. Завдяки їй  можна обслуговувати до 1 тисячі 500 осіб щодня.

Волонтери вдячні за таку підтримку українській діаспорі, і компенсацію витрат за логістику, департаменту соціальної політики Черкаської міської ради за наданий грант у розмірі 50 тисяч гривень та небайдужим людям, донатерам, блогерам.                                                                

Адже, як відомо, торік у Черкасах створили програму фінансової допомоги волонтерам. Її ухвалила Черкаська міська рада, яка, відповідно до програми вирішила надавати громади волонтерським організаціям кошти зі скарбниці громади для компенсації витрат на доставку в Україну гуманітарної допомоги, адресованої українській армії. Відповідно до її умов, волонтерські організації отримали можливість змагатись за грант у сумі 50 тисяч. У фонді програми півмільйона гривень з міської скарбниці.

Розробницею програми виступила відома у Черкасах волонтерка, очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Грантові кошти у ході проведеного конкурсу,виграли проєкти, представлені ГО «ЛАД».

– Втілення цього проєкту свідчить про те, що зініційована мною програма фінансової підтримки волонтерів для коменсування логістичних витрат з коштів бюджету громади – це правильна ідея. Волонтерські організації, які займаються пошуком та доставкою в Україну гуманітарної допомоги для української армії, дійсно птребують підтримки з боку громад. У тому числі і  фінансової. Адже на сьогодні мало лише знайти необхідну допомогу за кордоном для армії, адже ще необхідно цей вантаж привезти в Україну.  Між тим послуги логістики не дешеві. Тож мали місце випадки, що вже зібрані речі, обладнання тощо, яких конче потребують в армії, через відсутність коштів на логустику не можливо було довезти в Україну. Черкаські волонтери показали, що ця програма дійсно потрібна і корисна, і що вони можуть успішно втілювати аналогічні проєкти, – поділилась думкою очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

У церемонії передачі кухонного обладнання військовим взяли участь заступник Міністра оборони України – Віталій Половенко, керівництво Черкаської міської ради, військові та волонтери.                                 .                                                                              

Довідково:

Громадська організація «Ліберальний Альянс Демократів» (ГО «ЛАД») зареєстрована 11 жовтня 2022 року, налічує більше 100 активних волонтерів та має свої осередки у Волинській, Миколаївській, Запорізькій області, м. Києві і навіть закордоном у м. Варшава (Польща). Прихильники та партнери організації наявні в Одеській, Херсонській, Харківській, Донецькій та Львівській областях.

Головною метою є об’єднання досвіду, зусиль та потенціалу громадян для сприяння зміцненню обороноздатності країни, а також захист прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, політичних та інших інтересів на засадах демократії та загальноєвропейських ліберальних цінностей.

Громадська організація «ЛАД» надає гуманітарну допомогу ЗСУ, а також незахищеним верствам населення: ВПО та громадянам, які залишилися проживати на постраждалих від війни територіях. ГО «ЛАД» здійснила надання великої кількості допомоги у медичній сфері, та обробили понад 1000 заявок медичного характеру для фізичних осіб. Здійснено понад 200 видач по заявкам 30-ти медичних закладів – препарати та медичне обладнання (інвалідні візки, милиці, ходунки, стаціонарні ліжка, інше обладнання). Надано допомогу понад 2 000 місцевим жителям, що відносяться до вразливих категорій населення, та більше ніж 20 000 для ВПО. Загалом видано понад 7 тис продуктових наборів на суму близько 6 млн грн, а також близько 1,5 тис гігієнічних наборів на  понад 1 млн грн.

Члени команди з самого початку війни, в рамках спільних проектів, брали участь в заходах, які продемонстрували надзвичайні результати. Зокрема нами організовано транспортування на територію України  більш ніж 400 тон (25 вантажівок) гуманітарної допомоги, що потім була передана особам, що її потребують.

Налагоджено співпрацю з понад 20 міжнародними організаціями в 11 країнах партнерах (Данія, Швейцарія, Румунія, Німеччина, Канада, Польща, США, Великобританія, Іспанія, Фінляндія, Норвегія).      

Також, ГО «ЛАД» здійснює постійну підтримку 20 військових частин, зокрема шляхом постачання таких необхідних зараз речей як: військовий одяг та взуття, каремати, спальники, медичні препарати та обладнання, орг. техніка, автомобілі та інше. Окрім того, ГО «ЛАД» більше 50 разів передавав гуманітарні вантажі на передову, деокуповані та прифронтові території.

Володимир Лимаренко-Полянський

Чиати за темою: Півмільйона гривень на діяльність отримають десять волонтерських організацій Черкас, які переможуть у конкурсі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *