Черкащина має свого Представника Уповноваженого ВРУ з прав людини

У Черкасах громадськості представили Представника Уповноваженого Верховної Ради України  з прав людини у Черкаській області Максима Тептюка. Представляв його Омбудсман України Дмитро Лубінець.

Повідомлення про це з’явилось на офіційній сторінці Черкаської міської ради у «Фейсбук».

Так, вчора Черкащину із робочим візитом відвідав Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. У ході візиту Омбудсман України представив громадськості Представника Уповноваженого Верховної Ради України  з прав людини у Черкаській області Максима Тептюка.

За словами Дмитра Лубінця, Максим Тептюк вже кілька місяців працює на Черкащині, очоливши тут команду Омбудсмана України з 5 осіб.

– До нього можна звертатися з приводу усіх питань щодо порушення прав людини. Незабаром плануємо відкрити у Черкасах консультативний центр Омбудсмана, щойно у приміщенні буде зроблено ремонт», – акцентував увагу Дмитро Лубінець.

Перебуваючи у Черкасах Омбудсман України зустрівся із представниками обласної влади, органів місцевого самоврядування, силових структур, а також із представниками пільгових категорій населення, зокрема, людей з інвалідністю та ВПО. Черкаську міську раду представляла заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава, а також депутат міської ради Василь Мойсієнко.

У зустрічі також взяли участь народні депутати України від Черкаської області Віталій Войцехівський та Любов Шпак. Захід пройшов у Черкаському державному технологічному університеті.

– Черкащина — одна з найкращих областей України з дотримання прав людини. Про це найближчими днями я повідомлю у своїй доповіді для Верховної Ради України. Цю доповідь готую за підсумками моніторингу у всіх регіонах України, – зазначив Дмитро Лубінець. 

Він представив структуру Офісу Омбудсмана та розповів про свою роботу і залюбки відповідав на запитання.

– Дуже приємно, що Омбудсман України завітав у Черкаси і приділив час для спілкування із громадськістю. Люди мають знати, куди можна звернутися у випадку порушення їхніх прав. Ми ж, як міська влада, у межах повноважень робимо усе для того, щоб права людини у Черкасах не порушувалися. Завжди готові до співпраці у цьому напрямку», – прокоментувала заступниця міського голови Марина Гаркава.

Найцікавіші запитання до Омбудсмана та відповіді на них читайте на сторінках видання найближчим часом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *