Люди, які штрафують за неправильне паркування і евакуюють авто, можуть з’явитись у Черкасах

Відділ, посадовці якого штрафуватимуть за неправильне паркування та будуть евакуйовувати неправильно припарковані автомобілі, думають створити у Черкасах.

Можливість створення паркувального відділу при управлінні інспектування Черкаської міської ради у кількості 15 осіб, які матимуть змогу не лише виписувати штрафи автомобілістам за неправильне паркування, але й право евакуювувати неправильно припаркований автомобіль, обговорювали під час чергового засідання бюджетної комісії.

– У багатьох містах України питання паркування вирішено, а у Черкасах поки немає жодних зрушень. Пропонуємо збільшити штатну чисельність управління інспектування на 15 осіб для того, щоб створити відділ паркування. Вивчали досвід інших міст. Зокрема, переймали досвід створення відділу паркування у сусідній Вінниці. Там такий відділ вже працює. Дохід щомісяця до міського бюджету від його дяльності складає близько 1 мільйона гривень. За підрахунками Департаменту фінансової політики Черкаської міської ради, на утримання працівників відділу паркування у кількості 15 осіб потрібно близько 6,5 мільйони гривень на рік, – пояснив суть пропозиції представник управління інспектування.

Під час обговорення прозвучала інформація про те, що у Черкасах патрульна поліція, яка накладає штрафи на автомобілістів за неправильне паркування, збирає на рік по 2 мільйони гривень штрафу за неправильне паркування. Але відділ паркування, ймовірно збиратиме значно більше коштів, оскільки на відміну від патрульних, працівники відділу користуватимуться програмою, яка працює із програмою «Дія» і дасть можливість їм накладати штрафи за неправильне паркування при відсутності водія. За задумом у віданні відділу паркування будуть: накладення штрафів, евакуація авто та платні паркувальні майданчики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *