Недовіру начальнику Золотоніського райвідділу поліції хочуть оголосити місцеві депутати

Оголосити недовіру начальнику Золотоніського райвідділу поліції через невдоволення ним з боку жителів Золотоноші, збираються обранці міської ради.

Про це на власній сторінці у «Фейсбук» повідомив з  Народний депутат України Віталій Войцехівський. У своєму дописі він виклав низку конкретних фактів.

Наводимо текст допису без купюр (орфографію і стилістику збережено):

«Поліція має право працювати в межах чинного законодавства”. Ця фраза раз за разом звучала з вуст керівника Золотоніського райвідділу поліції В’ячеслава Вжесневського під час сесійного засідання Золотоніської міської ради. По великому рахунку, тут не посперечаєшся, загалом так і має бути.Але, коли цю фразу вживають, щоб забути про іншу основну функцію поліції – захист законності, правопорядку та констуційних прав громадян – то тут вже є питання.

1. Чому кілька годин була заблокована робота приймального відділення Золотоніської багатопрофільної лікарні? Чому всі, окрім правоохоронців, чули погрози на адресу медиків та пацієнтів?

2. Чому поліція не здійснює супровід психічно хворих людей до спеціалізованих медичних закладів?

3. Чому на узбережжі Дніпра здійснюються незаконний видобуток піску, який благополучно продають?

4. Чому документи на встановлення камер відеоспостереження з фіксацією швидкості, погоджують місяцями?

І ще багато “чому” було сказано днями на сесії Золотоніської міської ради, на яку я був запрошений.

Наприкінці зустрічі, присутні зробили висновок – головний поліціянт району не відповів на жодне з питань.

Судячи з того, як відповідав пан Вжесневський, думаю, для нього головне, щоб у звітності, яку він подає “нагору” , був порядок. Присутні ж на сесії депутати та жителі вважають, що порядок має бути саме у громаді.

Ось чому висловили бажання на наступній сесії бачити обласного керівника ГУНП та в його присутності розглянути питання недовіри начальнику Золотоніського райвідділу поліції.

Не знаю, яке рішення приймуть місцеві депутати. Я ж зі свого боку, маючи чимало звернень від громадян щодо роботи золотоніської поліції, направив звернення до Міністра внутрішніх справ з пропозицією надати оцінку роботі пана Вжесневського.»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *