Шестирічний Дмитро і одинадцятирічна Ксенія – наймолодші черкаські волонтери

Одними із наймолодших волонтерів на Черкащині є шестирічний Дмитро Дворяткін з Черкас та одинадцятирічна Ксенія Портян з с. Червона Слобода. Своєрідний рекорд зафіксували волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті» під час проведення майстер-класів по виготовленню оберегів, вітальних листівок та окопних свічок.

Про це журналістам «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Днями Фонд провів масштабний соціально-патріотичний захід, організувавши майстер-класи по виготовленню оберегів, вітальних листівок та окопних свічок. Відповідно до ідеї, його учасники власноруч робили вітальні листівки та обереги для військових жінок одного з підрозділів Збройних Сил України з нагоди Міжнародного жіночого дня. А ще  під гаслом «Зігрій солдата!» виготовляли такі необхідні для солдат на фронті окопні свічки. Одним із наймолоших учасників майстер-класів виявився юний черкащанин Дмитро Дворяткін, якому лише шість з половиною років. А наймолодшим майстром-учителем стала волонтерка і донька волонтерки, жителька Червоної Слободи Ксенія Портян, якій 11 років. Загалом до заходу долучилось близько п’ятидесяти дітей – дошкільнят і учнів третьої, дванадцятої та тринадцятої міських шкіл Черкас. Вони ретельно працювали  поряд з дорослими. Волонтерський рух, що потужно шириться  в Україні об’єднує всіх патріотів від наймолодших до найстарших, – розповіла Інна Бандура.

Дмитро малював вітальні листівки для жінок-воїнів, які нині захищають Україну від навали російських загарбників.

– Діма робив листівки, і він щасливий від того, що його відзначили. Він дуже пишався, і говорив: «Мій малюнок сподобався, бо мені навіть подяку дали». Він говорив, що дуже радий тому, що зміг принести часточку тепла військовій, яка його захищає, – розповіла мама Дмитра, Тетяна Дворяткіна.

Не зважаючи на свій доволі юний вік, одинадцятирічна Ксенія Портян вже досвічена волонтерка. Вона тривалий час виготовляє і продає обереги-браслети з тоненьких стрічок кольорів національного прапора. На зароблені Ксенією гроші, її мама – Альона Шапаренко купує і передає військовим те, що їм необхідно. За цей час Ксенія заробила для армії понад 48 тисяч гривень. На ці гроші купили і передали солдатам два бронежилети і близько десяти тепловізорів, а також багато інших потрібних речей. Під час проведення майстер-класу Ксенія вперше спробувала себе у ролі майстра-вчителя.

– Ксенії дуже сподобалось навчати інших тому, що вміє сама і вона хотіла б і надалі брати участь у подібних заходах та передавати іншим свої знання та уміння. Їй дуже імпонувало те, що до неї підходили значно старші за неї люди, які охоче навчались виготовляти браслети. Мені Ксенія говорила, що досвід проведення майстер-класу надихнув її розвиватись далі і нині вона шукає нову справу, яку б хотіла опанувати, – розповіла Альона Шапаренко.

Керіниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура та юна майстриня-волонтрека Ксенія Портян
Дмитро Дворяткін,  6,5 років, вихованець ДНЗ 22 «Жайворонок», м. Черкаси

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *