20 тисяч окопних свічок за рік виготовили переселенці із Запоріжщини, які з окупації втекли у Ватутіне

20 тисяч окопних свічок за рік виготовила маленька, але дуже завзята волонтерська команда жителів зруйнованого російськими окупантами міста Василівка (Запорізька обл). Вибравшись окупації, вигнанці знайшли прилисток у Ватутіному і одразу почали допомагати українській армії – в’язати шкарпетки, робити окопні свічки, плести маскувальні сітки та «кікімори».

 – Наша громадська організація «Рух до Перемоги»з’явилась зовсім недавно. Офіційно зареєструвались 29 травня. А до цього два роки ми займаємось виготовленням маскувальних засобів для української армії: плетемо маскувальні сітки і «кікімори». Також за потреби виготовляємо окопні свічки та в’яжемо шкарпетки для солдат. Ми переселенці з міста Василівка, що у Запорізькій області. Зараз мешкаємо у Ватутіному. Спочатку окопні свічки виготовляли у невеликій кількості. Масово їх виробляти почали торік. Нас прикро вразили випадки, коли бійців української армії почали доправляти у шпиталі з відмороженими кінцівками. Тож ми активізували діяльність і за цей час  виготовили і передали на фронт 20 тисяч окопних свічок, – познайомила журналіста «City News» з діяльністю своєї волонтерської команди Аліна Гостіщева.

З початку вторгнення російських загарбників родина Аліни опинилась на окупованій території. Ці дні Аліна згадує як найстрашніший період у житті.

– В окупації  провели півтора місяці. То був суцільний жах. Наше місто, як і багато українських міст і сіл, опинилось у зоні бойових дій. А це щоденні обстріли, бомбарлування, нахабство окупантів. Багато жителів загинуло. Будинок моєї мами і наш зруйновані. Та нічого. Здобудемо Перемогу – відбудуємось. Все буде добре. А зараз важливо всіляко допомагати армії, щоб якнайшвидше настала ця щаслива мить, – додала вона.

«Волонтер – це Я». «City News» продовжує вести цикл публікацій під назвою «Парад волонтерів Черкащини». У рамках циклу журналісти видання знайомлять читачів з представниками 26 волонтерських структур, що працюють Черкащині, і які підписали Меморандум про співпрацю та партнерство.


«City News» вже інформували читачів про те, що не так давно у Черкасах відбувся волонтерський форум-ярмарок, який зібрав кілька десятків волонтерських організацій Черкащини. В його ході відбулось відкриття арт-об’єкту  «Волонтер – це Я», що символізує волонтерський рух в Україні. А після цього представники волонтерських організацій підписали Меморандум про співпрацю та партнерство. Підписи під документом також поставили перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава та маленька, але надзвичайно дружна і потужна волонтерська команда відомого українського актора Михайла Жоніна.

Організаторами волонтерського форуму виступили ГО «Січ» та БО «БФ «Хрещатик Сіті».

БО «БФ «Хрещатик Сіті працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *