Як у Черкасах борються з амброзією, розповіли у міській раді

У Черкасах розпочався сезон цвітіння карантинної рослини – амброзії. У багатьох людей вона викликає алергію, тому важливо вчасно виявляти місця, де вона росте, і знищувати її.

За завданням департаменту ЖКК систематично та своєчасно проводяться заходи по боротьбі з об’єктами рослинного карантину на територіях, що утримуються за рахунок коштів міського бюджету. Протягом червня-липня 2022 року проведено заходи на площі 18,90 га. Натомість трапляються випадки неналежного утримання територій фізичними та юридичними особами.

Згідно з Правилами благоустрою м.Черкаси, громадяни, підприємства, установи та організації мають утримувати прилеглу територію в належному стані, у тому числі і боротися з карантинними бур’янами. За дотриманням правил слідкують в управлінні інспектування, фахівці якого регулярно проводять рейди по боротьбі з амброзією.Як повідомив начальник відділу інспектування управління інспектування ЧМР Сергій Молодик, протягом серпня інспектори склали 11 протоколів на порушників правил благоустрою, виписали 30 приписів, з яких виконано 25. Максимальний розмір штрафу для фізичних осіб складає 1360 гривень, для юридичних – 1700 гривень.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *