По тисячі євро отримали фермери з Черкащини у рамках європейської програми

Європейська програма підтримки дрібного та середнього виробника сільськогосподарської продукції діє в Україні. Участь у ній взяло 70 фермерських господарств. Гроші на її втілення виділили румунські фермери. За умовами, кожний учасник проєкту отримує 1 тисячу євро в обмін на те, що надасть благодійну допомогу власною продукцією тим, хто її потребує.

Про це журналістам «City News» повідомив президент ГО “Асоціація фермерів та приватних землевласників України” Віктор Гончаренко.

– Перший етап програми вже наближається до завершення. Щоправда, ми змушені були переконувати партнерів у тому, що передбачені ними рамки втілення проєкту не відповідають реаліям, і щоб виконати проєкт якісно, потрібно дещо більше часу. Оскільки, як на нашу думку, думку втілювачів, виконаня проєкту відбувається непогано, то це дає надію на те, що європейські партнери увімкнуть і другий етап, про що було домовлено раніше.

За словами Віктора Гончаренко проєкт втілюється румунською фермерською асоціацією Ramona Duminicioiu Asociația Eco Ruralis, яка зібрала кошти у румунських дрібних фермерів, а також двома українськими організаціями. Серед них ГО “Асоціація фермерів та приватних землевласників України” та Всеукраїнська мережа сільського розвитку України.

Всього в Україні участь у програмі допомоги взяли 70 сімейних фермерських господарств та підприємців. Всі вони є дрібними виробниками, які працюють у галузі сільського господарства. Багато з них не лише вирощує продукцію рослинництва, але ще організував її переробку на базі власних господарств.

Читати за темою: На гроші румунських фермерів золотоніжські виробники дають продукти нужденним

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *