Релокований хаб “Халабуда” відвідала Марина Гаркава

«Наш хаб – відкритий не лише для маріупольців, а для всіх переселенців і черкасців, бо тепер ми одна громада». Про це інформують у департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.

Розповідає координатор освітнього простору «Халабуда», член громадської організації «Центр громадських ініціатив «Східна Брама» Людмила Чичера, яка разом з колегами переїхала з Маріуполя до Черкас на початку війни.

Нині релокований хаб «Халабуда» успішно діє для переселенців та жителів нашого міста в окремому приміщенні, куди жінки вивезли все, що встигли, з рідних домівок та офісів окупованого Маріуполя. Днями його відвідала заступниця міського голови Марина Гаркава. Ознайомилася з роботою, проєктами, складнощами і задумами засновників «Халабуди».

  • У нашому волонтерському хабі в Маріуполі з перших днів війни працювало близько 250 волонтерів. Робили все те, що й інші: збирали допомогу для військових і цивільних, допомагали в евакуації жінок, дітей і тварин, надавали медичну допомогу… Самі вчасно встигли виїхати і продовжили свою роботу спочатку в Запоріжжі, потім тут, у Черкасах. Продовжуємо надавати гуманітарну допомог, безкоштовну юридичну допомогу внутрішньо переміщеним особам і місцевому населенню, безкоштовну психологічну допомогу. Крім того на базі «Халабуди» діє кризовий центр для жінок і дитячий центр, – розповідає Людмила Чичера.

Нагадаємо, 28 лютого рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради було створено координаційну раду з питань забезпечення прав та гарантій внутрішньо переміщених осіб у Черкасах, до якої увійшли представники міської ради, релокованого бізнесу та релокованих громадських організацій.

  • Дана координаційна рада працює в нашому місці для створення достойних умов для життя і праці внутрішньо переміщених осіб, які лишили свої домівки та міста через війну. Спільно ми напрацьовуємо шляхи розв’язання проблемних питань переселенців, яких ми вже називаємо нашими новими черкасцями, а також їхньої успішної інтеграції та соціальної адаптації в черкаській громаді, – наголошує Марина Гаркава.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *