Маскувальні костюми-невидимки, борщі і перископи виготовляють канівські волонтери

Маскувальні костюми, які роблять солдата невидимкою і перископи власноруч виготовляють волонтери «Канівський волонтерський центр допомоги АТО».

«Волонтер – це Я». «City News» продовжує вести цикл публікацій під назвою «Парад волонтерів Черкащини». У рамках циклу журналісти видання знайомлять читачів з представниками 26 волонтерських структур, що працюють Черкащині, і які підписали Меморандум про співпрацю та партнерство. Знайомтесь – «Канівський волонтерський центр допомоги АТО».

– Наш волонтерський центр працює вже дев’ять років. Ми власноруч виробляємо маскувальні сітки, плитоноски, сухі супи й борщі, окопні свічки, хімічні грілки подушки, трансформери, розвантаження, – розповіла його керівниця Наталія Шульга.

Центр, що працює від початку війни з 2014 році об’єднав патріотів і справжніх професіоналів своєї справи. Своїм руками вони творять дива.  Важко повірити, що у кустарних умовах воло терм центру опанували технологію і налагодили виробництво перископів.

– Оптику для перископів закуповуємо, корпуси друкуємо на 3 Д-принтері. А виготовлені нами маскувальні костюми роблять українського солдата повністю невидимим для ворожих тепловізорів, – похвалилась пані Наталія.


«City News» вже інформували читачів про те, що не так давно у Черкасах відбувся волонтерський форум-ярмарок, який зібрав кілька десятків волонтерських організацій Черкащини. В його ході відбулось відкриття арт-об’єкту  «Волонтер – це Я», що символізує волонтерський рух в Україні. А після цього представники волонтерських організацій підписали Меморандум про співпрацю та партнерство. Підписи під документом також поставили перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава та маленька, але надзвичайно дружна і потужна волонтерська команда відомого українського актора Михайла Жоніна.

Організаторами волонтерського форуму виступили ГО «Січ» та БО «БФ «Хрещатик Сіті».

БО «БФ «Хрещатик Сіті працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *