Футболки, ковдри і унікальні матраци у Черкасах шиють майстрині з «БФ «Волонтери Дніпровського»

Маскувальні сітки, труси, шкарпетки, футболки захисного кольору, ковдри й матраци професійно виготовляють черкаські майстрині з «БФ «Волонтери Дніпровського». І хоч майже всі вони люди поважного віку, трудяться невтомно як бджілки.

Про діяльність свого колективу журналісту «City News» розповіла Голова Благодійного фонду «Волонтери Дніпровського» Любов Здоровенко

– Почали працювати з 2014 у складі КСН «Придніпровський». Коли розпочалась повномасштабна війна і так співпало, що за рішенням депутатів Черкаської міськради у Черкасах ліквідували Комітети самоорганізації населення (КСН – ред) на базі вже існуючого волонтерського колективу, завдяки міському голові Черкас Анатолію Бондаренку, який нас підтримав, створили Благодійний фонд «Волонтери Дніпровського». У перші дні вторгнення у колективі щодня працювало близько ста людей. Тепер дещо менше, але це добре компенсується за рахунок того, що з нашим Фондом співпрацюють волонтерські колективи з навколишніх сіл, які плетуть маскувальні сітки. Чимало швей працюють удома, шиючи для бійців української армії спідню білизну. Тож разом наш колектив – це близько 80 волонтерок. Футболки шиємо тут у офісі фонду, бо за рахунок подарованих та куплених за кошти виграних грантів і у нас вже є не лише машинки для любителів, але й професійне обладнання: і звичайні і оверлок. Не вистачає швей. Адже Фонд розширив перелік виробів для війська. Окрім маскувальних сіток і нижньої білизни  наші волонтерки шиють футболки, ковдри, роблять матраци. Ці матраци надзвичайно популярні серед солдат, бо виготовлені з матеріалів, які не пропускають вологу, – розповіла  Любов Здоровенко.

 «Волонтер – це Я». «City News» продовжує вести цикл публікацій під назвою «Парад волонтерів Черкащини». У рамках циклу журналісти видання знайомлять читачів з представниками 26 волонтерських структур, що працюють Черкащині, і які підписали Меморандум про співпрацю та партнерство.

«City News» вже інформували читачів про те, що не так давно у Черкасах відбувся волонтерський форум-ярмарок, який зібрав кілька десятків волонтерських організацій Черкащини. В його ході відбулось відкриття арт-об’єкту  «Волонтер – це Я», що символізує волонтерський рух в Україні. А після цього представники волонтерських організацій підписали Меморандум про співпрацю та партнерство. Підписи під документом також поставили перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава та маленька, але надзвичайно дружна і потужна волонтерська команда відомого українського актора Михайла Жоніна.

Організаторами волонтерського форуму виступили ГО «Січ» та БО «БФ «Хрещатик Сіті».

БО «БФ «Хрещатик Сіті працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *