У Черкасах перевірили стан прибирання прилеглих територій. Ситуація гірше нікуди

Інспекційний рейд щодо стану прибирання прилеглих територій від снігу провели у Черкасах. Як виявилось, найгірше сніг прибирає управлінська компанія «Нова якість». На посадовців компанії склали 132 протоколи про порушення.

Як стало відомо журналістам «City News», наприкінці тижня  міська влада провела рейд по Черкасах. Міські чиновники проінспектували стан очищення від снігу та льоду  дворів багатоповерхівок та прилеглих територій.

Відповідно до Правил благоустрою м.Черкаси, утримувати прилеглі території у належному стані, у тому числі й прибирати їх від снігу та льоду – це парафія балансоутримувачів. Серед них підприємства, установи, магазини, кафе, ОСББ, ЖБК, управлінські компанії, які надають послуги тим же ОСББ і ЖБК.

Слідкувати за тим, наскільки добросовісно до своїх обов’язків ставляться балансоутримувачі – це обов’язок місцевих органів самоуправління. Місцева влада мусить періодично влаштоувати рейди, виявляти і карати порушників, спонукаючи їх прибирати закріплену за ними територію. Адже, не прибраний сніг у дворах та на тротуарах прилеглих територій – це не лише дискомфорт для городян та перешкоди пересування, але й підвищена небезпека життю і здоров’ю.

Бурульки на стріхах будинків і слизькі пішохідні доріжки створюють реальну небезпеку травмування громадян, у тому числі і з тяжкими наслідками. Кілька років тому у Черкасах, бурулька, що впала, позбавила ока працівника освіти. Іншого разу через таку ж причину важку черепно-мозкову травму отримав працівник одного з підприємств обласного центру.

У Черкасах протягом років склалась дурнувата традиція, за якою балансоутримувачі

Масово ігнорують свої обов’язків щодо дотримання правил благоустрою. А коли через це травмується громадяни, крайнього, зазвичай, не знайти.

У різні роки міська влада з перемінним успіхом боролась за дотримання баглансоутримувачами згаданих правил і намагалась притягати їх до відповідальності. Тут шлях не простий. Спершу міська муніципальна інспекція має виявити порушеня, а потім внести припис. Якщо ж вимугу припису балансоутримувач не виконає, справу передають на розгляд адмінкомісії, яка вирішує накладати штраф на винуватця чи ні.

Дрібних баглансоутримувачів за цей час в основному вдалось привести до порядку, бо штраф у  сумі 1 тисяча 700 гривень для них досить значний.

А от на крупні впливу піддаються значно менше.

Чи не найбільшим порушником нині виявилась управлінська компанія «Нова якість».

Протягом інспекційного рейду на посадовцв компанії за згадані порушення склали 132 протоколи.

Про це йдеться на офіційній сторінці Черкаської міської ради у «Фейсбук». Цитуємо:

«Із кожним ускладненням погодних умов до Черкаської міської ради і на ім’я керівництва ради надходить найбільше скарг від жителів Черкас на бездіяльність управлінської компанії «Нова якість». «Після сильних снігопадів управління інспектування провело рейди. Найбільше протоколів – 132, інспектори склали на управлінську компанію «Нова якість». Вони стосувалися не очищених від снігу та льоду прибудинкових і прилеглих територій, несвоєчасно очищених від бурульок дахів та карнізів, не посипаних протиожеледною сумішшю доріжок та проїздів. На жаль, недоліки компанія усувати не поспішає», – розповідає заступник начальника управління інспектування Євгеній Моргонюк. «Ця компанія не лише не реагує за запити громади, не виконуючі свої прямі обов’язки із належного утримання територій, які перебувають у її підпорядкуванні. Вони кричуще порушують правила благоустрою і ігнорують приписи управління інспектування. У зв’язку з цим міська рада буде вживати максимально рішучі заходи відносно управлінської компанії «Нова якість». Якщо вони не вміють або не хочуть господарювати на довірених їм територіях, їхнім утриманням має займатися більш компетентний і сумлінний управитель», – наголошує перший заступник міського голови Сергій Тищенко”.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *