Мільйон гривень для армії збирає черкаський молодіжний студентський фонд

Таку амбітну мету поставив перед собою Благодійний фонд «Молодь творить Україну», який створили студенти ЧНУ імені Богдана Хмельницького. Про діяльність Фонду плани фонду розповів його активіст.

– «Молодь творить Україну» – це молодіжний благодійний фонд, який створили троє студентів з двох факультетів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького – «Економіки і права» та «Історії і філософії». Наш фонд веде різні соціальні проєкти, наприклад,  ми проводимо уроки історії у школах але основним видом діяльності є збір допомоги Збройним Силам України. На даний працюємо над тим, щоб зібрати один мільйон гривень  для однієї з військових частин української армії. Станом на зараз ми вже зібрали 110 тисяч гривень, – познайомив журналіста «City News» з діяльністю Фонду його представник Мар’ян Сіренко.

«Волонтер – це Я». «City News» продовжує вести цикл публікацій під назвою «Парад волонтерів Черкащини». У рамках циклу журналісти видання знайомлять читачів з представниками 26 волонтерських структур, що працюють Черкащині, і які підписали Меморандум про співпрацю та партнерство.

Про це журналісту «City News» розповів директор Черкаського державного бізнес-коледжу (ЧДБК) Олег Куклін

«City News» вже інформували читачів про те, що не так давно у Черкасах відбувся волонтерський форум-ярмарок, який зібрав кілька десятків волонтерських організацій Черкащини. В його ході відбулось відкриття арт-об’єкту  «Волонтер – це Я», що символізує волонтерський рух в Україні. А після цього представники волонтерських організацій підписали Меморандум про співпрацю та партнерство. Підписи під документом також поставили перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава та маленька, але надзвичайно дружна і потужна волонтерська команда відомого українського актора Михайла Жоніна.

Організаторами волонтерського форуму виступили ГО «Січ» та БО «БФ «Хрещатик Сіті».

БО «БФ «Хрещатик Сіті працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *