Волонтерський рух – це феноменальне явище, що демонструє український дух, – Сущенко, Черкаси

Волонтерський рух – це феноменальне явище цього століття, яке продемонструвало Світу український дух, єдність, опір гніту, і здатність українців захищати фундаментальні і невід’ємні права, якими є свобода, право власності, безпека і опір гніту.

Таке визначення волонтерському руху під час форуму волонтерських організацій Черкащини сформулював перший заступник голови Черкаської обласної ради, бранець Кремля Роман Сущенко.

«City News» вже інформували читачів про те, що не так давно у Черкасах відбувся волонтерський форум-ярмарок, який зібрав кілька десятків волонтерських організацій Черкащини. В його ході відбулось відкриття арт-об’єкту  «Волонтер – це Я», після чого представники волонтерських організацій підписали Меморандум про співпрацю та партнерство. Підписи під документом також поставили перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава та маленька, але надзвичайно дружна і потужна волонтерська команда відомого українського актора Михайла Жоніна.

Що означає Ваша участь у цьому форумі волонтерських організацій Черкащини. З якою метою Ви тут? – журналіст «City News» запитав у першого заступника голови Черкаської обласної ради Романа Сущенка.

– По-перше, як офіційна особа офіційно запрошений до участі у заході як представник місцевого органу влади Черкаської обласної влади. По-друге, я не міг залишити наших побратимів, волонтерів, яким допомагаємо чим можемо. Тому тут у мене дві місії: підтримати акцію, її організаторку Інну Бандуру (очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність», – ред.) і всіх волонтерів, які доєднались до  заходу, і виконати певну місію, як офіційний представник місцевого самоврядування. Ми обговорили і підписали Меморандум, а також обмінялись думками щодо того як допомогти один одному, спростити певні процедури, і розвивати волонтерських рух далі.

Що для Вас волонтерський рух?

– Волонтерський рух це феноменальне явище цього століття, яке всьому Світу продемонструвало український дух, єдність, опір гніту, і ті чесноти, які захищає людина для того, щоб народжуватись вільною у вільній країні, об’єднуватись з однодумцями, захищати свої фундаментальні і невід’ємні права, якими є свобода, власність, безпека і опір гніту. І саме волонтери є тією активною частиною суспільства, люди, які за покликом серця з чистими помислами йдуть допомагати іншим, тим, хто цього потребує найбільше. Це Збройні Сили України, наші воїни, які захищають суверенітет і національну цілісність України, це внутрішньопереселені особи, які стали гостями нашої області. Через війну вони втратили свої домівки і все своє майно, і волонтери їм також допомагають. А ще є чимало людей, які потребують допомоги волонтерів. Це люди з особливими потребами, самотні, особи поважного віку.

Ті ж самі запитання поставив і заступниці міського голови Черкас Марині Гаркавій, яка також доєдналась до форуму і поставила свій підпис під Меморандумом.

– Волонтерство для країни це та ознака і та сила яка дозволила Україні вистояти і боротися. Якби не волонтер різної категорії, від великих благодійних фондів до маленьких кухонь у квартирах де люди своїми силами робили все, що могли, думаю наша боротьба була б зовсім на іншому місці. Тому з великою повагою до волонтерського руху, від себе особисто і міського голови Черкас дружу, поважаю дуже багатьох волонтерів. У перші дні вторгнення волонтерський рух у Черкасах об’єднував Гуманітарний центр. Зараз  його учасники розійшлись по різним організаціям, але це була основа прийому внутрішньо переміщених осіб після 24 лютого. З великою вдячністю і повагою, з низьким поклоном до всіх людей, які причетні до волонтерського руху. Тож я прийшла сюди, бо тут зібрався великий осередок, зійшлись всі друзі, знайомі, волонтери. Мене запросила пані Інна (очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура, – ред.), яка є організатором заходу, що об’єднує волонтерів. Тут за ініціативою волонтерського руху відкрили дуже класний арт-об’єкт. Прийшла, бо я не могла не прийти, бу тут зібрались найголовніші люди для країни.

БО «БФ «Хрещатик Сіті»  працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Організаторами волонтерського форуму виступили ГО «Січ» та БО «БФ «Хрещатик Сіті».

БО «БФ «Хрещатик Сіті працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Володимир Лимаренко-Полянський

Читати за темою:

Артоб’єкт «Волонтер – це Я» відкрили у Черкасах на площі «Хрещатик-Сіті»

Волонтери Черкащини вирішили створити Раду волонтерів при облраді та Черкаській міськраді (фоторепортаж)

Зі зламаною ногою, на милицях у Черкасах донатив для армії актор Михайло Жонін (фото)

«На сімох один «калашмат»». Актор Жонін у Черкасах розповів, як записувався у тероборону

Актор Михайло Жонін у Черкасах підписав меморандум про співпрацю з волонтерами Черкащини (фотофакт)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *